(文宣組)612icon

276 回覆
864 Like 6 Dislike
已轉
再推
push
推推
#黑色洋紫荊
換左
有冇tg lin? 有d 野想分享
香港宜家正值歷史危機當前我想同大家講少少嘢

一百萬人遊行只係個開始,大家仲有好多好多嘢可以做,例如今晚開始直到12號喺政總舉行嘅祈禱聖詩會,甚至罷工罷課等,我希望大家要明白一樣嘢,任何願意作出反惡法嘅行動都應該要支持!香港人唔可以再比三毛分化,和理非同勇武必須一齊合作,佔大多數嘅和理非請用盡一切合法方法反對逃犯條例,逃犯條例絕對唔可以通過,否則我地同下一代就會生長喺講句說話都要就住就住,擔驚受怕嘅環境之中,大家絕對唔可以比逃犯條例過到

香港和理非佔大多數係事實,我都明絕大多數人都唔會衝始終法律後果太重,所以大家應該要用盡合法方法全力阻止惡法,只要係合法渠道去反送中,我相信唔少人都唔介意做多兩步,有啲人可能覺得有啲和理非行動聽起上嚟好似好膠,但請唔好理人點做,只要記住大家都係反送中嘅同路人,我地就應該尊重同埋支持佢地,去爭取更多市民同國際社會反送中,唔好話無用,你去做起碼仲有1%會成功,完全唔做就絕對唔會成功。大家一定要盡自己可以承受到嘅所有後果同力量,以政府徹回逃犯條例為成功目標。記住,唔好再鬧分化,和理非有和理非做,其他人有其他人做,兄弟爬山,各自努力。

歷史例子:
柏林圍牆冧之前幾個月冇人會覺得有生之年可以見到冧牆嘅一日,03年23條同12年國教都冇人會覺得可以令政府撤回條例,正如今次亦都冇人會覺得可以令政府撤回條例。再強調一次,唔好話無用,你去做起碼仲有1%會成功,完全唔做就絕對唔會成功
香港國花!!
支持!已用!
己轉
#黑色洋紫荊

幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞