你認為Timberland黃Boot係咪一對值得入手嘅鞋?

242 回覆
25 Like 160 Dislike

會唔會係一對實用性強過外觀性嘅鞋?始終落雨著住佢,都唔會怕入水;可以防水;污糟咗又唔怕。

恕我直言,喺香港見過好多人著timberland黃boot,但著得好睇嘅真係唔多。

講到著得好睇,當然係Kanye west啦。

女仔著都幾好睇,熱褲加對timberland黃boot,絲打唔怕熱嘅話夏天不坊著

P.s 好多人束腳褲加對timberland,其實好睇咩?我唔係想干涉人,但我覺得有少少九唔搭八。
仲有個問題想問大家,著呢對鞋時會zip條褲入boot定唔zip?
番工好多中年男人著差唔多款 通常會襯頂黃帽同反光背心
一路都想買 但係近排又開始熱
我都想知條褲sip定唔sip好
已經知道你係咩職業,亦都係我漏咗講嘅嘢,可以著入地盤工作,夠曬實用
買啦 始終夏天成日落雨,一定有機會大派用場。
買boot既話 我覺得red wing更加好
依對野個底如果濕左水 行商場嗰種地下好冼
利申 兩對都有
棗紅色boot應該點襯?
係咪高既人先著到
兩對各有優勝之處
Red wing 擦子膠底會唔冼咩
著多陣就好軟
係個底滑啲要適應下
好多鞋都係咁
唔安全
我都有對,不過真係同樓上巴把話齋,地下濕嘅會好冼。

而家想買多對boot替換下,有冇咩牌子推介?
可能有我都無為意但感覺上著timberland行商場個地面成日就住就住 誇張過red wing
近十年都係着tim記黃boot 十年都係換左三對 其實好抵着
唔入水真係最大好處 一定水位都唔會入水

cat記鋼頭鞋都好 係重啲 個個證唔怕比人踩腳趾
順手一問 個底條邊老化左想換底 有無人知邊到有?

對鞋陪我去過十幾個國家旅行 好有感情
呢個真 不過野餐着應該唔怕
對dr ma著左八年終於都穿左
而家都係諗緊換timberland/red wing
所以之前有諗過買Danner, 起碼 Vibram底

不過啲款真係頂唔順
本身都鍾意著timberland但有次落雨著住行樓梯跣低咗,跌咗幾級,差啲碌落樓梯
係呀,timberland真係冇其他人講得咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞