(番梘, Mask) Lush 真係好用!

46 回覆
3 Like 4 Dislike
一齊買得唔得
比你燒到

好呀
Tg practicenow

有無紅色個隻肉桂洗頭皂

用完無咩效果

我用緊覺得真係甩少左
會隔日用(因為太乾)
有咩mask好用
外油內乾 有生d小粒粒
啲新鮮面膜好正
寄到落黎香港
用緊jumping juniper
但次次用到最後會碎晒,啲碎又好難起泡
Lush員工路過

得罪講句 間鋪極臭 你地點頂?

同意
色素同人工香料勁到

其實係因為好多產品例如d番梘同浸浴產品都係零包裝,直接擺哂出黎,所以所有野d香味就會混合埋一齊,搞到好似好大浸味咁 其實並唔係咩人工香料

Lush Daddy O shampoo

List of ingredients
Fresh Organic Lemon and Seaweed Infusion
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Laureth Sulfate
Fresh Sea Water
Perfume <==香料
Cocamide MEA
Propylene Glycol
Glycol Cetearate
Fresh Organic Lime Juice
Extra Virgin Coconut Oil
Violet Leaf Absolute
Rose Absolute
Bergamot Oil
Cananga Oil
*Limonene
*Linalool
*Citronellol
Coumarin
Isoeugenol
Alpha Isomethyl Ionone
Benzyl Alcohol
Hexyl Cinnamal
Colour 42090 <==色素
Colour 17200
Methylparaben <==
Propylparaben

排得越頭即係用量越多
通常d標榜天然ge product, 香料係排好後面...

色素只係平時個d食用食素 你平時食蛋糕個d
Perfume可以係解精油,通常呢個成份會係由植物天然精油同其他化學合成精油組成,唔會全部都係化學野
以上既野只套用係lush

見到"通常"兩個字 真係笑而不語
依家好多牌子都冇加色素了, 唔係必須要加
melvita, jurlique果d牌子, d香料會寫明係plant based... 同埋只會加好少
天然香味唔會咁霸道同last咁耐
皮膚比較敏感果d真係唔好亂試

利申 屋企人買過支洗頭水返黎, 一用就成屋都好臭, 聞到都頭暈. 洗完會頭痕. 永久blacklist
lush死忠在此
Lush員工路過

等相認

利伸:都係員工
Lush員工路過

等相認

有冇折
用緊jumping juniper
但次次用到最後會碎晒,啲碎又好難起泡

用起泡網袋裝住佢地,乾得快啲,又無咁易散曬
Lush員工路過

等相認

有冇折

Lush員工路過

等相認

有冇折

咁正 幫手買
英國買平好多
最近買咗人生第一盒Lush 搽臉嘅
好潤
Lush員工路過

等相認

有冇折

咁正 幫手買

公司唔比
好潤

Mask of Magnaminty ?
好潤

Skin drink- facial moisturiser
Lush員工路過

等相認

有冇折

咁正 幫手買

公司唔比

你唔講 我唔講 有邊個知
好潤

今日買咗好正
Lush 啲野係新鮮 但一啲都唔天然wor
Lush 啲野係新鮮 但一啲都唔天然wor

我都知唔夠天然,不過真係幾好用
黎緊想幫襯本地手工皀店,不過好少有寫全成分出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞