【回帶】香港冇救,做咩都on9,港女係雞,港男係狗,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,獨立冇可能,要返工不了,快啲移民

486 回覆
1679 Like 26 Dislike
講閪咩,大把香港人覺得冇問題,我哋根本係小眾做得d咩

要對抗咁強大嘅政權出嚟行幾個鐘做得d咩?

at least要燒到上一輩都覺得唔對路,再出嚟先有用

9號講到係威係勢,結果都唔會理想得去邊
袋穩三毛
Lm
甲級傳閱通告,每六個月forward一次
高汁留名
高汁,推
分化,散播無力感,轉移視線,帶領輿論去一啲吹毛求疵嘅小節
日日發生緊
同屋企人討論 比佢用whataboutism攻 唔識駁
話每個國家都接受唔到叛國
話人地都有政治犯只係我唔知
任何冇軍事武力既抗爭對極權政府都係徒勞
共匪以分化起家,一開始1920年代就已經搞到國民黨分裂,後來更加以分化打敗國民政府奪得大權,無論有錢vs冇錢,港男vs港女,八大之間&所謂後門狗優劣,私樓vs公屋,公屋vs劏房,白色vs黑色等等,總之搞到你反共勢力嘅內亂,就係三毛最想樂見嘅現象

要對抗三毛分化技倆,首先自己要先拚棄批評其他同路人所做出嘅行為,同路人係指任何反共力量(包括泛民),而唔包括返工不了/ 遊行有乜用?(消極撚)/ 散播負面情緒嘅分化撚三毛

假設如果你想衝但面對人地係和理非嘅立場,唔好鬧人,相反如果你係和理非但面對人地係想衝嘅立場,亦都唔好鬧人甚至阻人,否則會破壞大家關係從而削弱反共力量

再強調一次,要杜絕三毛分化,首先自己要先拚棄批評其他同路人所做出嘅行為,至於唔同門派之間嘅舊仇恨,宜家大敵當前兵臨城下,都唔好互踩住(eg黃毓民、陳雲甚至熱狗之流,雖然我都覺得熱狗好賤格,但只要冇人彩佢無視佢就可以,冇必要鬧戰)否則三毛好易利用呢點製造缺口挑撥「土本vs泛民」嘅關係,造成反共力量嘅內亂。呢條守則任何反共力量(包括泛民&本土)都應該要守
Pish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞