我啊哥真係好撚仆街

427 回覆
36 Like 2188 Dislike
一個為左仆嘢,一個為左唔想同屋企人住,而叫老豆老母拎大半世人草落辛苦錢俾你地買樓,做咩?而家細路仔扭玩具? 點解唔自己儲下首期先?
你要屋企人幫你出哂首期
咁你啊哥呢?
佢唔係親生?
仲有
你係想買樓就自己存一半
屋企出一半
咁咪公平
我支持樓主買樓 唔好聽樓上亂講

拎兩球野落俾首期落訂 之後去銀行估價, 銀行見你有35K咁撚多錢一定會批足俾你, 到時你就唔會撻訂蝕首期, 如果銀行唔批你就屌鳩個STAFF話你今日搵35K, 日後一定搵多過35K, 之後經理就會跪係地下向你道歉, 再批多D之後你就用個筆錢搞裝修買大床日日啪啪啪
冇咁大個頭
+
忠言
一次比幾百蚊租下時鐘/正式酒店扑野都無
都唔方會還錢比屋企人啦
唔熟唔食
大家算啦

樓主呢d傻9

睇完留言都覺得自己冇問題

錯既係佢呀哥

佢都係冇得救

希望佢老豆老母唔撚借

希望佢呀哥開post回應

希望樓主有頂顏色帽

希望樓主過唔到壓力測試,蝕訂

希望樓主俾人炒

希望樓主人生頂盡18k

希望樓主睇到
先問樓主做剩行
再問樓主你而家每個月儲幾錢有冇投資啊
再三問樓主父母未來十年入面有咩事你比唔比到舊錢幫手啊 如果唔得咪變撚左你阿哥比囉閪人

利申20 18k公屋仔我都係叫兩老唔好問我攞家用自己儲錢學投資第時唔洗指意我 我自己搞掂自己一定唔會問屋企幫手買樓雖然都一定買唔到
無咁撚大個頭,就咪撚戴咁撚大頂帽

25歲,重細咩

過唔撚到壓力測試或岩岩過到但經濟一轉差,
銀行call load你又有撚錢還咩?
你都識講係問屋企人借,

個200萬本來就唔係你,
都唔知你嬲乜春
條友根本冇諗住還錢,一夜攞咗老竇老母二百萬棺材本,完全冇諗過屋企人, 個理由仲要係話唔通帶女朋友返屋企扑嘢, 簡直痴撚線,仲係咁喺度屌話啊哥妒忌佢,根本係弱智人士, 完全冇企係阿哥阿爸阿媽立場諗,希望佢老竇老母一蚊都唔好借俾佢,借錢俾阿哥買樓先好過
我係女都會叫樓主買樓要加埋自己個名跟住唔講了
你係有道理嘅你父母咁易動搖?
你阿哥唔想你同自己老豆老母仆街咋!
條友根本冇諗住還錢,一野攞咗老竇老母二百萬棺材本,完全冇諗過屋企人, 個理由仲要係話唔通帶女朋友返屋企扑嘢, 簡直痴撚線,仲係咁喺度屌話啊哥妒忌佢,根本係弱智人士, 完全冇企係阿哥阿爸阿媽立場諗,希望佢老竇老母一蚊都唔好借俾佢,借錢俾阿哥買樓先好過
樓主你俾左出黎嘅資訊真係唔敢撐你
不如你先講多少少諗住買幾大咩價位嘅樓
交低自己同條女預計3/5年後咩人工同埋行業

你一尾屌鳩你哥,連登仔只會一直笑鳩你
我地無樓主咁有本事搵18k做供供
又一個垃圾

叫兩老唔好問你拎家用

50步笑100步

識投資做左啦,要你20歲人仔教?

投資一定賺?

仲夠膽好口叫佢地唔好問你拎

心意識唔識呀?傻仔
你正一傻西黎, 你估個個好似你咁窮啊
無發癲
只係覺得灰
老豆老母唔借根本唔會夾硬來
唔會因為唔借就屌佢地
一開始都係抱住問下嘅心態問老豆老母
而家無咁咪重新再plan過

而家唔係兩老同女友問題
係啊哥仆街
係你問題

傻9
諗住取暖,點知俾人圍屌
不過都仲堅持己見你係得既
你大佬就係聽得出好有問題先出聲

預你唔會搞得掂

最後又燒到佢
垃圾 冇腦既後生仔
借俾你都供唔撚掂
好彩屋企full pay左層俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞