皇冠 Alphard 同 vellfire 有咩分別?

122 回覆
15 Like 2 Dislike
公路行順左咪快囉
但上到140-150已經唔係好肯上
玩起步就哂氣啦
過彎, 山路果d就算把啦

2.5 中排西凳 易入三排 5x < 核突內籠
3.5 舒服中凳 易入三排 7x < 最多人揀
3.5 豪華大凳 難入三排 9x < 唔坐7人
Vellfire
3.5 中排西凳 易入後排 6x < 3.5加跑樣

咁上下
買royal lounge的價錢,不如買maybach 。
既然兩款車水貨都有大中細椅揀 咁兩部實際分別其實係邊
係咪只係外型上既分別? 聽聞V係主打年輕市場?
依家啲歐洲 2.0t 200hp 以上既房車 hatchback SUV 都至少七秒樓下
Noah 得三氣袋不了
MPV 重心高,直路加速都唔會及一啲中型以上房車/wagon 穩定
笑叫得你垃圾車
買唔起?
又超跑呀?
老闆車行開少少啦
都唔明點上得車渣又唔面紅
柒到呢。。
真係唔建議買行貨,事關水貨option仲齊。火的話行只有vl無zg,vl斯文啲,zg年輕啲,買得火的話通常都嫌佛老成,所以vl有少少唔上唔落。至於原廠保養,其實一年返皇冠交兩次保護費,去一次都唔見幾千(只check車同換偈油),service係好,但真係唔值,反正豐田車一街都識整。
買得佛火,追求嘅都唔係飛或者0-100幾多秒,我揸火,追求嘅只係安全舒適,車身高視野好,家人開心,就乜都值啦
呢啲post都有人冇料扮4條笑死
皇冠「好火」張細凳係代理自己搵貨裝上去
咁真係出水貨整張飛機中凳好d wo,價錢差唔多
一陣應該去九龍灣睇車
其實睇日本個邊網可以好清楚
你會發現其車內籠一樣,假錢好似VF貴好小好小
其實只係個樣有分別

同NOAH, VOXY(型仔啲)咁
不過香港唔知點解只入NOAH,仲要得雙氣袋
買中七一定買Serena,大七就睇年紀,都係買水好
唔坐7人不如買4座位房車啦,啲人點諗
有小朋友就7人車舒適
唔係架,果張大凳真係好舒服
好少房車比到
頭頂位又高,腳位又長,差唔多可以訓喺度咁
不過後排變到好難入
價差好遠wor
royal lounge 個價貴過 maybach s560 wo
岩岩九龍灣睇完車
車佬唔知係咪覺得我運吉,問多少少資料同有咩顏色叫我自己睇
最後講埋呢個月「好火」一口價錢63萬9,保險牌費乜都無.
有需要就call佢 做夠quota就賣番65萬9
呢個亦係我唔買行貨嘅原因,啲sales 太唔憂做,當人臭四,問多幾句都唔想答。據聞而家落訂要等兩個月先有車拎,我年頭去買水貨,由落訂到留牌到拎新車15日搞掂,真係唔知皇冠班人點諗
香港豐田依家新車cut哂設備 䶒版 無原廠車機都大把人仆去買 Sales點會理你
荷蘭支票都帶埋係身
本身諗住試下車就落訂
係,noah得兩個袋都夠膽死賣呢個價,更奇怪係咁多人拎自己條命較飛仆去買
渣屋企部20系都係同以前部fd2加速性能差唔多
多啲灣都食麈啦
點解周街都係有原因既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞