淘仔耳機集中討論(41) - 華匠當立

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
冇乜無損歌 聽歌主要都係Spotify 所以應該唔會入手dap住
咁嘅情況用ip推 換咩性價比最高?
巴打有冇咩可以推介下?
新手咩都唔識 麻煩哂巴打
你冇筆直真係好難答你
試吓8+1,華匠或者弱水5鐵
驚死就唔好去旺角嗰間「脱氧核糖核酸」

萬幾蚊嘅耳機其實香港都好少人玩
我諗都係唔會過萬人
UE廿幾年老字號先整咗100,000對
同埋個市場係近呢三四年突然之間接受到萬幾兩萬蚊嘅耳機
佢犀利面咪去第二間囉唔幫襯佢囉

反而深水埗同灣仔分店好好人
講聲試完啦唔該 放低走人囉
z1r 睇serial number都好似5000對了
定制 同工廠生產始終有分別
DS本來就係冇人識

Sony依個大名真係全世界都聽過
walkman 玩耳機嘅無人會唔識
serial 其實好難講 唔一定代表係生產數量
可能係代表流水線生產日期月份
我隻xelento serial 15000
由於價格,品牌(國產品牌就是原罪,我知道這句話有爭議,但這是事實!)等客觀因素,N8在上市之前,我一直在給團隊降壓:「不要去考慮市場因素,不要去考慮銷量,不要去管輸或贏,我只要一款能彰顯Cayin設計能力的DAP!」這就是N8的設計初衷,不考慮成本,不考慮市場,只為最極致的聲音呈現。
所以,N8的上市很是低調。除了展會,就是Cayin品牌方的自媒體,我們把樣機提供給實體合作夥伴,交給燒友們自己體驗和選擇。而最終市場給出了與我預想截然不同的答案,從9月份上市到現在,N8很多時候是生產一批就銷售完成,很少有庫存的存在。而到目前為止,共計銷售:636台;這就是市場給我們的答案,我想對這些支持、信任、選擇Cayin和N8的燒友們說一聲謝謝。

76嗰邊好似有人貼過

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/digital/l9zzgg2.html
JQ 6+1係咪真係挑到大魔王機
定太陽神烏
其實取向唔同
我冇試過6+1
但大魔王同神鳥完全唔同取向
神鳥 人聲偏亮 偏玩高音伸延
大魔王比較平均 人聲注重口型變化
好耐無上來,發現依到唔同哂

利申: 用左好多年zdgg
X1A大係大啲
但dap嚟講佢好薄wor
講輕便唔覺得有幾多部對住佢有優勢
約下人試下新野可能會毒到呢
勁衰又毒番我
當交流下
心情無咁沉重
但 從來無贏過d咩 大家唔好咁鬆懈
冇錯 但唔好畀無力感打敗啊 唔係一朝一夕嘅事
覺得心攰嘅可以重投聽歌懷抱
廢話連篇 完全無交代過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞