Pokemon玩具討論#2

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
如果有一隻好鍾意既話就索性成set買廢事煩
呢兩條線唔知btw信和/現時點好似都有得成set咁買
成SET買都係120左右 你續隻扭都30一次
建議成SET買
呢個真,除非單純為過下手癮扭一隻,唔係既話成set買仲好
見到有人賣gem噴火龍230$
Ds studio個堆變裝有冇得買返之前個d
呢排先見到覺得幾靚
係... 呢家知道錯了
行一行信和就得
成套5隻 100 - 110 就有 有現貨

我之前扭一部機
9隻 扭左210 中得5隻無重覆,最想要既中唔到
但睇返信和人地25蚊有得自選最鐘意果隻
留tg比我
炒價黎 但應該唔算貴既

太大隻 自蝕轉手
條街愈嚟愈少扭蛋機,其實係代理自己一手造成,當年日元升,佢加價,日元回落,佢又加價,仲要成日壞機食錢,打電話去追都要唔知幾多個禮拜先回番俾你

試過扭出嚟隻野錯款,打去問,佢叫我寄隻錯嘅野去佢公司,再跟多個貼咗郵票嘅回郵信封,佢寄番俾我,我記得嗰隻係Q版渣古,但係佢唔保證會俾番隻啱款嘅我,只係會是但俾隻渣古我
屌 我都試過 大約成年前扭可以加燈入去發光成50蚊隻既超人 拍完卡扭完唔出野跟著打去等左成個幾月先求其寄返隻比我
MC 呢個月無出新款
原來一次過十一月連GAME一齊出十幾款
不過新一代既精靈得好小

https://www.takaratomy.co.jp/products/pokemon/moncolle_ex/lineup/index.html
呢個我講左好耐
真係傻閪先走去扭蛋俾代理据
以前扭蛋5蚊10蚊
岩呀而家咪多數300yen蛋
咪15蚊
要30wo
真係笑大人個口
以前扭蛋5蚊10蚊
你話咁多年乜價都加
岩呀而家咪多數300yen蛋
咪15蚊
要30wo
真係笑大人個口
反而我想搵返第一代果d
七算咗一排
總括而言係有上無落
係, 有一期 yen 係上過十算
依家呢?
問題係冇人抵制行蛋
其實我覺得多咗人去信和買set、少咗人扭蛋
$30/隻真係貴到喊,平平地一餐都食到
至少Pokemon係多人係FB組團散買,其他就唔清楚
跟住我打去再屌,佢一開始同我講搵唔到係邊款機,我話編號都俾埋你,你話唔知係乜野玩具
打多幾次去屌,佢夠膽死同我講因為嗰部機無晒貨,我話周街都仲見到嗰部機呀大嬸
我計埋喺日本 扭咗成十次 都唔中噴火龍 最尾遷網收咗隻
就算喺日本,見到想要嘅最多都係抽兩三次,抽唔到都係去秋葉原或者中野直接買

依家日本都開始有啲貴價機
裝甲超夢夢d關節位好難接合
第一代我都想 但呢幾隻都最近無限復刻 出其他好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞