一人一件因為細個貪玩而做嘅嘢

660 回覆
5030 Like 42 Dislike
細個睇電視見到古代啲人出殯嗰陣會灑白色紙 係屋企一路扮sad一路灑啲a4紙出窗
用袋裝尿掉落樓
掉啲剩餸入隔離屋 佢開左窗先掉到
樓下啲人食緊野 我上面倒啲墨水落去
之後間野個老世上黎㩒我鐘又拍門 嚇撚死
都係5-8歲果陣 太貪玩又on9
同死黨鬥禁人門鐘,禁到俾保安追到落街
塞支牙籤入門鎖 然後整斷
等緊𨋢落樓嗰時雙手禁爆咗個消防manual call point
搞到成棟樓響火警鐘
跟住衝返屋企扮無野 比呀媽問係咪我禁爆既
我仲死口唔認
有次唔小心用釘書機釘到隻手
未入唔肉唔覺得痛 奇怪點解唔識痛
之後就特登釘落自己手掌到
痛撚到仆街 流左成十分鐘血
而家諗起都痛
屋企木地板
將2枝爽身粉倒到全屋白曬 一啲啡色都冇
好彩果陣冇玩埋火
初中個陣去小型補習社補習
有個讀小三左右既妹妹對住佢親家姐講 屌你老母
我同個補習miss個陣聽到真係
佢兩姊妹就係度嘈交
佢媽媽黎到接佢地放學 miss同佢媽媽講番件事
佢兩姊妹又嘈 阿妹又對住家姐講 屌你老母
全場靜晒 佢老母之後屌到佢個女喊晒
裝左袋水 用條線綁住 係窗到吊落去
點知太重落得太快 隻手指比條線鎅到流血
諗起都痛
玩火燒發泡膠 唔小心比啲溶左既膠滴落手指
依家都仲有疤痕
同阿哥係屋企玩門 玩玩下伸左隻手指入門到
夾斷左 流左勁多血 依家手指短左6mm左右
仲有好撚多
我覺得我成個人生就係不停整傷自己
而阿哥就真係冇乜傷 唔知係乜原因
小學同同學去麥當勞
將清潔中嘅指示牌放喺女廁門口前面
一見到有人去廁所 但因為塊牌而掉頭走就會同同學喺度笑

大個諗返起好內疚我記得都有五六個人因為咁去唔到廁所
對唔住呀
細細個同同學去山玩火柴然後燒左成個山頭
好多年前喇
有張的士台list
打左去十間唔同嘅台
Call左十架的士去屋企樓下
之後喺屋企食花生睇佢地嘈大交鬧對方搶客
隔多陣佢地先發現大家個客都係叫李生
痴線
搞大人個肚
細個無聊坐係地下對住窗台發吽逗
我屋企個窗台下面係可以趟開出面有啲粗既柱
我好鐘意趟開個窗睇風景
有日發現出面有條膠帶飄飄下
我就好大力扯佢入屋 仲用腳踩實窗台借力
彊持左幾分鐘 我成條膠帶扯左入屋
原來係樓上人地搭棚 我同個搭棚啊叔扯大纜

第二日又見到膠帶飄飄下
我去攞把較剪 幫佢雕花
樓上個搭棚啊叔頂我唔順
落黎屌我唔好再搞佢啲膠帶
果啲膠帶係紅白色 上面有危險呢兩隻字 好似警察封鎖現場果啲膠帶咁
公屋 將條消防水喉 拖去人地開左門既屋到開水 由頂樓隨機洗到樓下
去酒樓飲茶 同媽講急屎
入到廁所整濕啲廁紙 之後入廁格向上掉一疊濕廁紙去隔離廁格
個女人大叫 中咗佢個頭 係咁鬧我 仲話要等我出嚟
我喺廁格匿埋咗半個鐘之後靜靜雞出嚟😂
走去藥房篤爆晒啲益力多
搞到老母要買晒啲爆左嘅益力多
仲記得嗰日老母本身應承比我去游水
篤爆之後冇得游仲要冇得飲
對唔住藥房老闆同老母
扑野
呀媽迫我食蕉我唔想食
收埋係自己放袋嘅箱入面
係袋同袋中間夾住諗住趁佢唔係屋企拎去扔
但之後冇左回事 幾日後屋企多左好多識飛好細粒嘅蟲
佢趁我返左學搵到條蕉 個箱入面勁多蟲..比佢屌死

有一個係我呀哥玩BB彈槍 話已經拎曬啲彈岀嚟
然後對住我開槍點知原來仲有彈 射中我右眼下少少
嚇到我呀媽死 好彩又冇咩事 屌真係爭啲盲
搭巴士係咁撳鐘 撳到司機出嚟叫停
剪斷屋企啲藤條,痴兩條十字型落a4紙到再用呀婆啲針線吉個窿綁住條線,再喺窗邊放落街,次次都好想佢會飛起但次次都掉落去,有次俾樓下成個扯爛左

學畫畫買左盒新顏色筆,送鉛筆刨,好撚開心咁係中空商場既欄杆到刨哂啲筆,啲碎由3樓跌哂落地下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞