[修正及重製] 手痕改咗啲反對修例嘅街招

12 回覆
25 Like 6 Dislike
聽取咗部分巴絲嘅意見,今次唔做標題黨喇
同埋改返啲錯字
size係A4,要印其他size請自行set比例啦

都係嗰句
因為街招嘅對象係街上面嘅路人,唔係個個路人出街都會慢慢行,甚至停低睇街招
所以我設計嘅出發點就係要清晰、一眼就接收到信息
當然,各花入各眼。如果你覺得呢個設計唔夠好、唔夠吸睛
photoshop原檔喺度:
https://www.sendspace.com/file/v8yggu
不過純粹唔想要邊位嘅話,開小畫家都夠改
唔怕你亂改,最驚冇人理
張街招係咩樣唔係最重要
重要嘅係大家嘅回響!

等大家落街貼嘅第一張街招
我整街招,只係為咗畀支持修例者、港豬、大家同你知:因咩事要反對修例

但如果你同我立場一樣嘅
6月9日下晝
你!!!
同!我!企!出!嚟!
推到喺街見倒
Push
Push
push
係咪有人話想貼喺office?
Pish
我覺得淨係得大字只會比啲人話危言聳聽,最好留小小版面有啲細字解釋比人知,因大字主要係想吸引人睇,有理有據十卜會仲好。
收到,等陣我會試吓
同時都要兼顧街招嘅易讀性,所以要試一試先
試咗覺得可能嘅就開新post,怕且呢個post都開始沉緊
thx巴打
利申 零經驗
全部企起身!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞