做Standard Chartered Bank 真係狗也不屌

123 回覆
178 Like 13 Dislike
入職個陣 話唔係sales唔洗打call 跟下credit card /開戶口 doc interview對個team head都好nice

返工個陣同你講原來又係要跑數 interview個陣講明係non-sales 都算

contract上面寫5天工作 但捽你數捽到要你返埋星期六 捽到有幾個同事睇心理醫生 想辭職都俾大老細留 因為哩條team 太多人走 條數唔靚

working hour原本係900-1800 宜家又改到900-2000 每日早上都有早會

返左5日工就同你講出左target 明明堂又未上 systems又未熟

勸各位真係唔好入Standard Chartered Bank做 當人係狗咁做 唔好返SC Tower 既工
幾錢人工先
Sales support?
Yes , Sales support 狗也不屌
個team head 係離婚中女
日日姨媽到咁樣 大庭廣眾向office用粗口問候同事
點解信用卡申請無數 點解批唔到
爭咩supporting 文件etc.
樓主SCT番工喎
同埋bdo都要830番分行
謝謝樓主差d做同事
https://t.me/befriendokok 樓主樓主私下傾下
好低人工 17K咋 但日日俾人屌老母
是否應該轉工?
點捽數法?
唔meet target冇人工?
巴打係幾多樓?低樓層定高樓層
等我internal apply轉工先 就頂唔順
利申:轉lift樓層
銀行真係咁好做咩
hi 舊同事
呢d基層工一定辛苦架啦 銀行業都有唔少伏
做渣打銀行好好架, 做基層工都一定唔辛苦,
好多都有親戚關係, 幫你由contract 轉perm ,
或者升職,好多圍威圍。 新同事敢怒不敢言,老屎忽會排擠你。
做Citibank真係狗也不屌
https://lih.kg/1142097
推 廢事更多人受害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞