我屌你老母iphone語音輸入真係世界級垃圾!

24 回覆
17 Like 32 Dislike
Iphone個語音真係究極垃圾屌你老母用到嬲

明明讀岩,係咁出錯,終於講幾次有一次出到岩轉頭又自動變返錯個個。

好啦講完一輪終於岩,想轉返用鍵盤或結束呢次輸入,跟住成句好辛苦出黎無錯既句子自動被取消刪除左,嬲撚到仆街。

如是者試左幾次都係咁,嬲撚到大嗌左出黎真係屌你老母iphone語音on99。

個段時間夠我速成打一百字都有....

Iphone語音輸入(粵語)真係世界最垃圾

不服來辯都唔洗辯
相信大家用開都會發現真係好鳩
輕輕一推
有懶音?
無懶音的 有懶音就唔會入岩又轉錯既比我 跟住入岩又自動刪除 真係鳩到.....
你發音唔準姐 我用10次有9次都100%岩
無咩人睇到個post下目前正評同負評都3:3
證明都有過半數人認為很有問題呀 個語音輸入
都算很大一部分呀
我中學讀文學 自己好注重讀音的 同埋都講左讀岩第一下出岩又0.5秒後彈返個錯既出黎 跟住突然又成句刪左...明顯語音輸入問題啦 再唔係可能我舊機輸入法特別鳩 仲用緊6s
好啦講完一輪終於岩,想轉返用鍵盤或結束呢次輸入,跟住成句好辛苦出黎無錯既句子自動被取消刪除左,嬲撚到仆街

成日都係咁,明明講啱見佢出個字都啱但佢會變歪啲音嘅字,好白痴
係 岩岩試左好耐出到一轉鍵盤成句無左 我嬲撚到腦沖血咁濟 大聲屌左句iphone先平復到....都唔知點解會咁 同埋有時無時有時又會咁
成日都咁我點知幾時得幾時唔得😑叫人點用
唔係講笑,語音輸入(粵語)google 真係做得比 apple 好,辨識得準好多,用埋啲古靈精怪潮語都識聽。至於apple,不過不失啦,我記得以前仲廢,依家有改善,不過有啲潮語或過份口語仲係會成日出錯字。

利申用緊iphone,之前維修用咗幾日s9
呢個真 佢個語音真係弱智
成日唔記得點打 讀矮仔 佢彈計仔俾我
要講高矮 先有呢個字俾我 真係世界級
Google個語音 真係高佢幾皮

PS:雙修
打字啦語音輸入係俾啲唔識打字既長輩用
後生仔連筆劃都唔識打既就真係食撚屎
屌你 估個個好似你咁 記得晒D字點打咩
部野我買成萬數 都唔夠個D 幾千蚊玩 戇鳩!
Apple 幫唔落呢鋪
你發音唔正
上面都講過中學讀文學自己都好注重讀音既問題
點解仲有人話讀音唔正
係讀到正晒先一堆問題我先嬲撚到面都紅埋
我成日用,好準喎
整句講有9成準, 中英混搭都無問題喎, 你係點講法先
樓主新移民?
有時某啲字難打 速成個選字表手機版有啲固定係勁後面呢個又係iphone鳩 佢個智慧記法好有問題 有時執筆忘字咪用語音講句囉
追下post先 講左咁多次唔係語音問題 個個都要問一次 上面都有好多巴打有同樣情況
咪正常咁多 有時第一下出岩 過0.5秒自動修正左第個詞。見你同樓上巴打都話無事 我同另一邊巴打又有事都唔知係咪舊機問題...我仲用緊6s
整句講有9成準, 中英混搭都無問題喎, 你係點講法先
咪正常咁講 讀音正確 有時第一下出岩 過0.5秒自動修正左第個詞。見你同樓上巴打都話無事 我同另一邊巴打又有事都唔知係咪舊機問題...我仲用緊6s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞