[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(11)

1001 回覆
587 Like 4 Dislike
先生係因為成咗神定因爲死咗轉生唔再係奧丁佢地嘅神使所以用唔到佢地嘅神術?
終於出發去魔法域
1:比較有興趣於科技域
2:唔夠
3:應該咁講,佢嘅「能力」先生已經知道,不過可以點樣去應用就試緊
係喎同埋冇記錯漢多好似係索爾神使
盧因石係咪可以自己煉?點解好似用極都有?定還是唔係消耗品?
轉生後奧丁佢哋無再授予神使身份
一個個文字咁「學習」,只要識咗就可以不斷重覆使用(同一時間同一個文字只可以用喺同一個地方),除非該文字因為特殊需要或者特別情況而被消除,先會要再花時間去學習

不過煉化《探天卷》後嘅先生已經可以快速學習盧因,所以就算用咗啲盧因去布置大陣,仲有一定數量盧因石嚟出破神箭
好想睇佢用喱招屈人機
「法則」即係咩意思?
姐係有條有,佢訂左佢既神國有d咩rules, for example,
江河入左標童神國,江河入到去完全郁唔到;
tracy入左江河神國,tracy 會有不死效果,因為江河set左佢既神國入面tracy唔會死
「法則」即係咩意思?
姐係有條友,佢訂左佢既神國有d咩rules, for example,
江河入左標童神國,江河入到去完全郁唔到;
tracy入左江河神國,tracy 會有不死效果,因為江河set左佢既神國入面tracy唔會死
實在太屈機
究竟點樣可以係小千世界放出黎而唔受排斥呢
今章好多嘢需要消化
咁屈機
咁可唔可以係人地個神國夾硬開自己嘅神國?即係好似吉仔改人法則咁
探天卷答唔到有關空間魔法嘅野?聲音魔法算特別魔法?
如果有人開咗神國可以喺人哋神國入面開,受System排斥嘅會係第一個開神國嘅人
吉仔係system 揀中既人
會唔會佢可以9放神國都冇排斥
佢幫上官言輕成神都有排斥仲差D死
開神國唔會冇啦
其實係邊度先可以放神國? 放唔到咪其實冇大用?
係始動次元唔係做咩都冇排斥㗎咩
係殺人冇
唔係
咁吉仔加埋吉仔老婆呢? 應該屌打啦掛?!
多謝意見

部分進展太簡短可能係我真係想飛咗不過又唔可以唔交代某啲事,如果每個位都加長就會有啲位會呃字數咁?不過我會盡量留意某啲位要仔細啲

另外我的確有個壞習慣未改到,就係好多時候有啲位我唔會用旁白/角色去講啲感受出嚟,或者好間接表達一大堆意思,好似淨覺佛嗰part其實喺一招之間佢同廖永祥之間都已經知道對方實力,大家都無信心安全離開,所以就一個照面就散band

世界之心個性質佢係飛,先生想江河見識下唔同體系睇下佢有冇咩感悟,如果執文我會修改下飛得嚟多啲轉拆,太過順利又會係劇情上悶啲,不過我又唔想為劇情而劇情,會盡量拎個平衡

不過九域同混沌都係大世界觀,宏觀層面多,微觀層面係有所忽略,我相信其他故會好啲,不過我會盡力改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞