名城19歲仔留遺書墮樓亡

159 回覆
161 Like 8 Dislike
大圍名城2座發生墮樓事件,下午4時許,一名19歲姓劉青年由高處墮下,頭爆肢折當場死亡。警方於現場發現遺書,初步調查相信死者從上址一單位墮下,事件沒有可疑,其死因有待驗屍後確定。

24小時求助熱線︰
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線︰23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288
賽馬會青少年情緒健康網上支援平台「Open噏」:www.openup.hk
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190517/59612122
一日一跳,任務完成。
圖or老母
都已經2019年啦,仲玩自殺,笑死人咩。
你已經住緊私樓生活無憂啦。
睇死你咪又係因為愛情呀,家庭呀,學業呀,呢D狗屎垃圾原因去自殺。
知唔知大把人慘過你呀。
比社會淘汰就係你呢D人。
真係一代不如一代。
私樓仔都要重刷
00後唔捱得
我住劏房都未跳!!!
名城都跳
人地對生活有堅持啫
點似得啲公屋仔
狗屎垃圾都食得
狗竇都住得
走廊有尿味都忍得
白卡鄰居又忍得
為保住間屋寧願返下賤工又得
呢啲人同坑渠老鼠一樣,點會咁易死
佢地的logic係滿足到生理就夠
不解的係佢地從來唔會問點解哥哥咁有錢點解要死
小丑出咗名點解要死 仲有其他名人
名城豪宅
人生贏家
都要跳樓
好邪今年1月
已經有個年青人跳樓
<<<>>>>

大圍名城16歲男生墮樓亡

大圍美田路1號名城2期,清晨5時32分,有住客聽到隆然巨響,通知保安報案,發現一名青年倒卧平台,昏迷不醒,救援人員接報到場,證實事主當場死亡。警員經調查後,獲悉死者姓陳(16歲),警員在現場撿獲遺書,初步相信他從上址一單位墮下,事件沒有可疑。
據悉事主為一名中學生,留下遺書透露學業問題不開心而尋死。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190106/59110125
又係跳樓寫成墮樓 垃圾記者
明明自己標廿都寫主動句式19歳仔「留」遺書 之後變被動「墮」樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞