「金句王」法官吳蕙芳真係句句精警

373 回覆
6558 Like 22 Dislike
有D似林憶蓮
你仲未明個重點
精人出口 笨人出手
出手先點都係錯
可以係辯護理由
但唔係脫罪理由

語言欺凌唔係犯法 打人就係犯法
佢父母對佢期望都大
如果佢唔係咁叻但係個名叫智慧就會好柒
好撚好笑
沈官真係好正
娶到佢果個真係三生有幸
Respect
面目可憎係有樣睇
Judge Judy?
師兄我當年懷疑我同你聽同一場

個後生仔講左兩句之後比個官鬧番轉冇出過聲

之後係咪審個阿伯(?)但唔記得審咩
母為病兒求打尖襲急症室女護 官斥在救人地方撒賴添亂法庭「絕不放過」
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190522&s=6996647&a=59628040
唔合作聽話既好快會比消失
呢件死肥閪真係相由心生 仆街無恥到
新移民婦襲擊護士 裁判官霸氣鬧爆

41歲新移民婦人因其10歲兒子耳痛,帶兒子到廣華醫院急症室求診,因等候甚久未獲治理,要求當值女護士讓其兒子「打尖」,一怒下用袋襲擊女護士頭部及頸部,被告今日在九龍城裁判法院承認普通襲擊罪。主任裁判官吳蕙芳斥責被告,「去到救人嘅地方添煩、添亂、撒野。我一定唔會放過!」吳官將案押後至下月11日以候被告的社會服務令報告始判刑。
豬閪有樣睇
公正嚴明

晴報又抄po
聲稱已移居加拿大的男設計師,從內地來港旅行期間,偷拍在商場廁所廁格內大便的男子,當場被捕,設計師今(16日)在九龍城法院承認一項作出擾亂秩序行為罪,裁判官吳蕙芳聞言直斥:「屙屎屙尿有乜咁好睇?仲要係男人,未見過呀?」最後判設計師罰4千元,又叫他回加拿大求醫。
聲稱已移居加拿大的男設計師,從內地來港旅行期間,偷拍在商場廁所廁格內大便的男子,當場被捕,設計師今(16日)在九龍城法院承認一項作出擾亂秩序行為罪,裁判官吳蕙芳聞言直斥:「屙屎屙尿有乜咁好睇?仲要係男人,未見過呀?」最後判設計師罰4千元,又叫他回加拿大求醫。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞