iq題 邊個港鐵站最殘忍?

139 回覆
8 Like 134 Dislike
火炭
坑口
西營盤
負皮,上一頁
蟻多嬲死象
香港
Battery low 同 infinity road(low)
樓主低質都算 啲答案都咁低質
咩落馬周 將軍oh
睇完好懷疑智商
煲仔飯
邊個港鐵站

謝謝
係咪覺得自己好有創意
人如其名
陳國邦站
上水=outside water = fish outside water = all fish die = many sea animals killed 😭😭😭
輕鬆
美孚:埃克森美孚(愛黑心美孚)
太古:Taikoo (太cool)
答案係!! 陳國邦 (李斯)

因為港鐵站殘忍係silly 癡線 冇可能會發生
Silly發音就係 see Li 斯李
而我地華人社會 習慣將last name 擺前面
所以!!!!!!! 答案就係李斯喇
而做過李斯嘅TVB藝員就係得陳國邦
所以!!!!!!!!!!!!!答案係!!!!!!!!!陳國邦

輕鬆 謝謝大家
太古
日日畀人打
樓上癲撚左

計我話係棺塘
Infinity war(way)
全彎
將軍澳
有將軍 打佢老母臭閪
炮台山
有炮台 炸佢老母臭閪
係錦上路

因為啲人係咁上路
元朗 因為完啦
樓主都出得好狡猾。
而我都見樓上班兄弟都出盡全力都搵唔到真答案,所以我先出一出山。
其實呢條並唔係正常IQ題,而係要大家用倒行逆思想推理法去逐層推敲先可以解答到既難題。

眾所周知答案一定係陳國邦,所以只能去翻查佢CCTVB做過咩歷史人物係同題目相關:
李斯?NO,焚書坑儒太簡單,一D都唔殘忍,所以無可能。
而且李斯答案太行,唔入流。

經我細思一番後,發現春秋時有一場楚漢爭霸。

當年勾踐輸畀夫差時,試過能屈能伸咁幫地病重既夫差用口嚐糞去Check有無病。
重依稀記得,佢試食完後,重可以好似食到津津有味、謝哂恩咁分析味道。
而對一眾現代連登仔黎講,食屎一定比死更殘忍。
所以殘忍哩個理據成立。

而大家重記唔記得劇內係邊個做勾踐手下文種?
無錯!正正就係陳國邦!!
所以陳國邦理據又再次成立。

咁你地又會話文種文種,種下文化種子。
答案就一定係好文雅既站名,例如大學、香港大學咁上下啦。

錯!!!
咁你就墮入樓主設下既陷阱!
因為呢類個答案只會顯出旁觀者清既Feeling。
而無當局者迷之實。

咁真正答案係乜?
好簡單。

當大家細心分析一下,當時勾踐自願為夫差嚐糞,邊個話係恥辱同被迫?
根本係劉松仁既勾踐早已於稱臣時,情傾高大威猛既馬神夫差,但礙於男男戀乃屬禁忌,不宜宣之於口,所以只能為其嚐糞顯愛意。
所以第1個字係Gay

而勾踐食完咁多病菌既屎,就一定會有一個地方受苦最耐。
口同食道都一陣就過去,胃都係頂多幾個鐘。
而有一度會畀d屎逗留成晚既,就係好長好長既大小腸。
所以第2個字係

1+2之下,真正答案就係:

機場(Gay腸)!!!!

多謝!!!
係青E
因為E=endgame=Ironman死左=好撚殘忍啊
輕鬆
好得閒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞