「皇冠丹麥」告「丹麥藍罐曲奇」虛假宣傳 索賠3000萬

195 回覆
498 Like 15 Dislike
NO
其實係咪你2個都7左。。。。
有4張圖 2張2張咁上下調轉左架
下次到小熊餅, 金莎當收返美國關稅

喂等等 佢哋唔係美國商品喎

帼: 都係外國嘢 唔理!
藍罐本身只係丹麥一間小公司
係引入咗黎香港先出名
發現好多連登仔係唔識中文 明明篇文講哂都仲要係咁問問問
根正苗紅大陸公司
個老闆係上海婆
用印尼廠做生產再進口
因為大陸人唔買中國生產
睇圖之餘 睇埋文啦唔該

皇冠丹麥曲奇」(上)告「丹麥藍罐曲奇」(下)。

篇文寫到明上同下
文尾就算貼多19幾幅圖都唔洗理啦下話
https://kelsen.com/da-DK/Brands.aspx
無知真係可怕 自己睇下kelsen group旗下有咩牌子先講啦
正常都係以第一張圖作準,話睇錯第二張又好似無乜說服力
同西餅一樣,丹麥人只食餅店當日做好嘅曲奇,用紙袋包嘅,唔會買係鐵罐放左半年嘅曲奇。
本來沒有打算做出口,後來因為香港人當寶,所以入罐大量買到香港。
係我眼中印尼菲律賓呢啲地方仲垃圾過支
9up之前google下先,鐵罐係羅保爵士引入同提議
您嘅理解能力很獨特,或者您已經誤解文意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞