蘋果 iPhone XR 2019 新版全方位看光光:小改款 相機升級雙鏡頭

37 回覆
7 Like 34 Dislike
雖然不再是工廠的諜照流出,但爆料天王 Onleaks 的準確消息和圖片,反而給人更準確的新機樣貌。這回苦主依舊是蘋果,但手機不是 iPhone XI 或 XI Max (也可稱作 iPhone 11),而是第一次曝光的 iPhone XR 2019 版。

◢ iPhone XR 2019 圖集:

看來這驚世駭俗的鏡頭組設計已八九不離十,秋季登場的三款蘋果新 iPhone,都會是長這樣了。而活生生的產品渲染圖影片中,也可以完整看清楚手機各角度:

https://youtu.be/xetWpPkPmLA
沒意外的話,iPhone XR 2019 版本依舊會是三款蘋果新手機中價格最低的型號,但目前的規格數據也還沒有確認版本,只能從 Onleaks 掌握到的幾個重點下去發想:

尺寸 150.9 x 76.1 x 7.8mm
鏡頭處最厚,達 8.5mm
螢幕 6.1 吋
解析度 1792 x 828 pixels

打算在下半年換 iPhone 的朋友們,覺得最新 iPhone 的設計如何呢?有點等不及看蘋果如何在發表會上,用怎樣的話術來介紹它們了呢!

消息來源:Pricebaba

Source: https://m.eprice.com.tw/mobile/talk/4544/5320423/1/

條邊一樣咁粗,執柒左佢啦
蘋果有史以黎最柒機型
今年9月新iPhone會有更強勁嘅cpu、gpu、相機鏡頭,更快嘅face ID,更多嘅顏色選擇好期待呀

新iPhone稍貴嗰部有超高清1080p,平民嗰部有高清828p

記住!係有828p,你地班盲反成日抹黑iphone平民機得720p,唔好以為youtube 1080p降一級係720p就直接套用係iphone上先得嫁
全部變哂xr咁撚樣
到時咪又係一街都係
沒有最樣衰, 只有更樣衰
到時都係睇下定價幾多啦
Xr扮xs真係好7
冇錢就買iphone 8啦
如果係雙鏡,點解唔用返 XS 個設計
重未去除粗邊 ,M 額
部部新機你地都係咁講嫁啦
Wtf
6s 條天線柒好多喎

Edison 阿伯 背心.jpg
屌你老母打
驚世駭俗
為咗就返11同11 max嘅大腫瘤三鏡
雙鏡都要大腫瘤
有無3d touch
好睇過 iPhone 习,雖然都係樣衰
設計唔太重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞