富途買美股問題

23 回覆
0 Like 0 Dislike
想問下直接用港幣買美股

先唱美金再入富途再用美金買美股抵d?
如果長揸我覺得兌美金再買好d
如果短炒dt我會直接港元買
係富途入面有得唱美金
有兩種。
1. 直接入面用港幣換做美金之後買。
2. 跨市場交易,用你港幣做質押做美金用離買,係要收利息。
直接用港幣買美股 = 借錢,俾息,好貴
富途入面唱美金 = 貴小小,有匯率睇下先
先唱美金再入富途 = 研究下去邊到唱,點入美金,手續費幾錢
我唔係用港幣買美股,我表達錯
我意思係富途入面有個港幣換美金 而家好似hkd >usd 7.86>1 ,再美金換返港紙就 1>7.82
銀行換完錢再塞入富途買好似抵小小?
上個月喺富途兌咗15000美金
百年7.85 富途7.865 貴2xx蚊 不過好快
富途有個功能係直接用港幣玩
你去銀行換咩匯率?幾錢手續費換一次?
銀行換完美金過數又洗唔洗手續費?
如果拎去找換店換個價應該係最靚,但你要抱住D現金周街走
我之前都係直接係富途入面換50000USD 7.86X
計過係差小小,但冇咩最低收費,唔洗煩,一個鍾換好
不過我冇諗過要換返港幣
如果你個個月來來回回我就唔知應該點先係最好啦
咁我都係直接牛牛換算,買完諗住長放
買Tesla?
😆 智障?
而家梗係等uber同玩環保肉公司啦
匯率未係好抵,但好方便,3分鐘就收到錢,最抵好似係跨市場交易,1萬港元or美元都係日息$1.x
諗住買環保肉
想問下你地富途開美股戶口有無填到w8-ben form?
我開戶果陣無人同我講過要填,淨係係成功開戶個email attached 左個w8-ben表格 既pdf
上網search過好似話海外投資者一定要填
求教學係咪要自己填寄去美國?
定係富途幫我地整左?
買左幾多
恥笑開始
恥笑繼續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞