18 回覆
0 Like 9 Dislike
我次次都買唔到
次次睇都好似好貴
最平嗰時入手咪最平囉
我上次都係最平嗰時買,之後睇返又真係最平
好簡單,機票價格取決於彈性同供需,要便機票只要搵一啲大部分人都唔想坐的航空公司,大部分人都唔得閒出發的日子,再加埋一係好早買一係出發前幾日買,符合以上所有條件保證要幾便有幾便
早到幾多先算早,有時太早都可能貴
講得出依句都係極麻煩既人
酒店都想平.
成日要mon 住, 留意吓優惠網.用咩卡有平幾百,
買平野要付出.
有班人當係興趣, 無所謂
用人地張credit card 買最平
經濟客位唔計優惠但好多限制個啲票,一般兩至三個月以上,但旺季你唔好諗會之後便返,除非突然爆沙士,如果淡季你敢搏可以兩星期至1日前,反而半年以上機票由於未能估計需求,一般會定價最貴
酒店平要入會,一般市價再平,個價係Trivago再平啲,返大陸咪Trip.com,其他地方穏陣啲Booking/Hotels.com,不過真係要睇住,海鮮價

我已經3年會員,Hotels.com Expedia 最高,成日免費upgrade,訂最普通房畀套房免費飲品/紅酒,Early Check-in Late Check-out

利申:平均1年訂60晚以上
優惠個時先買
agoda其實係咪貴D?
每次search都唔同,不能直接下結論,亞洲可能平啲,但其他地區9成9貴

留意返啲格價網用同一酒店不同房型級數比較,小心被誤導

想乜都唔洗做又有最著數既野
反對修訂逃犯條例 香港的終局之戰

星期六 早上9點
立法會將會開會討論有關修訂 暫未知會否表決
由於秘書處政變 原本由涂謹申主持會議改為石禮謙主持

事態危急
一定要阻止立法
否則香港直送中國受審
到時中國話你犯咗中國法律 無需證據 無需理由
就可以光明正大係香港夾你返中國
坐黑獄 洗你腦

此修例禍害大於23條立法
23條>>>(需危害國家安全,香港審判,香港監禁)

修訂逃犯條例 >>>(莫需有,中國政府可任意控告香港人任何罪行,香港會配合執法將你拘捕,移交中國審判及監禁,無需證據 無需理由)
酒店想平真係要早, 越遲越貴, 而且可以選擇既房間類型越少
等有bug先買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞