印尼大選開票人員過勞 攀升至272死、1878人病倒

211 回覆
423 Like 7 Dislike
係印尼點票嘅死亡率高過十次天津大爆炸
如果一個人三四日冇訓教會點呢?呢班點票員大部分就咁係,好多做幾日先有得訓,或者一日訓一兩個鐘,最重要今次點票員以爪哇人為主,爪哇人典型生活節奏比較慢,佢哋好多習慣柔式工作,唔係好似香港人咁奴隸格,而今次印尼總統大選係印尼有民選後最緊張嘅,突然喺一個高度緊張嘅環境及面對比平時煩重得多嘅工作,好多習慣慢活嘅人都頂唔順,有啲病死,或者睡夢中死,唔誇張,因為印尼就係一個會發生呢類我哋認為唔會發生嘅事嘅國家,但奇怪喺啲官員覺得好少問題,例子之一,佢哋印尼足球聯賽年年都有球迷意外死或被打死,佢哋有啲官員嘅態度好似覺得冇乜問題,甚至覺得足球比賽有打死人先係正常。
網球王子打波打到垂死
自然死亡好多都係老人家
700萬工作人員都係有好多人70以上???
符合國情
而家有700萬個點票員呀屌你,唔係700個呀
係咪平時懶得滯
多小小野就頂唔順
1. 選舉委員會表示嗰二百幾人因為點票過勞而死

2. 咁你又點知嗰二百幾人唔係因為點票而死?

3. 大家都表達緊因爲點票呢件獨立事件衍生出嘅傷亡事件嘅驚訝,根本就唔suppose會死人,依家講緊死二百幾人呀,係咪唔比驚訝?照你講法係咪就就可以合理化件事?
印尼幾億人 冇所以啦
我係講緊2百幾個數字有水份呀,700萬人十日內expected都死1200,你當佢點票呢班後生啲,死少8成,2百幾都唔係真係你地講到咁離譜囉
700萬人點票?
係咪外判咗比香港人點
1878人病倒其實可能扮病
700萬人點票死272人唔多.你睇香港死亡人數

同埋呢單野上山下海搬票,有交通意外唔出奇
八成投票率
造票造到死?
有咩問題 你on9
幾可會有正常人無啦啦暴斃
你如果本身就死
點解仲可以做到點票而唔係醫院
點票點到死已經聞所未聞
仲要點到二百幾人死,天災級嘅死亡人數
呢啲國家人命真係唔值錢
未有埋數字700萬人自然死都1200人囉,咁而家200人死有幾離譜呢,講到200幾人都係點票點死誇咗啲喎,定你覺得自然死嘅1200人全部都係本身就訓緊醫院等死呢?
香港派4000派到差唔多死人啦 咁撚麻煩 派果小小 派成年
死既原因
因為好多地方好遠 要上山過海
印尼唔係香港坐車就到
好多島嶼
拎票箱又重又多

不過算啦 連登多小朋友 唔知落後地區有幾落後
至少人地窮 都會一人一票/五票
點個票都死幾百人
咩國家黎
個國家熱到on9又無冷氣唔攰死都中暑死啦
認撚住你個名先 你係我見過嘅人之中 top5 識少少扮代表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞