[年經] 大家第一部用既智慧型電話系

240 回覆
941 Like 246 Dislike
早期啲彩mon 機部機行緊個os
可以自己裝application
做到簡單嘅文書處理
都已經算係smartphone
第一部x 8
果陣既x10 x10mini arc s ,xperia s 真係好好j
之後d 樣就一直無咩分別

Nokia 5320
用gprs上msn嘅年代
xplore m28
行屍變人OS,有app裝
可以上網,可以裝office app
我印象中個期自己用既 Nokia N73 都可以開 office 文件, 聽 mp3, 同埋蔡司鏡頭出色,
其他功能真係欠奉, 但當時都唔覺得有幾智能既感覺, 可能個種定位未夠強烈, 當時你都重係會認為佢只係一部電話

但 iphone 開始到 Nexus one, samsung i5700 係你有咗呢種真智能電話後, 令你用電腦既時間同比例係即刻相對少咗, 有一種開始取代緊電腦既感覺
Xperia 呢部當年來講 我覺得幾好用 因為貪新鮮 所以先轉S3 不過係先達既水機 吊佢老母部嘢買咗先發現係番新機 外殼配件都係假 部嘢比正常同款機過份輕 輕到好似玩具咁 個SamXXXXLogo都怪個人 用唔夠兩日 轉咗S4蝕咗兩千幾蚊 部S4換句話説8千幾買番泥
nokia3230

Sony Ericsson Xperia neo
N73
系你老母 係同系唔撚識分?
Samsung Omina windows phone個時唸要佢定要iphone 3GS ,買完omina 用過之後變idog 因為太大陰影。
N70
Moto razer maxx
e680i
Nokia 6220 classic
HTC Diamond
Sony Ericsson P800
Xperia s
拆唔到電又成日過熱死機
HTC ONE X 大伏
學生哥無錢,第一部係小米2s,但我用得好開心果陣仲用左兩年幾先壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞