想出舊款e仔

32 回覆
6 Like 2 Dislike
睇緊10-12年 w212 e200/e250,有冇巴打揸過或揸緊?有咩comment?
個人鐘意中型車,另外都有留意520i同gs250,凌志個價就貴好多,但係咪真係保養方便過歐洲車?
舊款?
未入之前仲以為 190E
古董車養唔起
咁想學整車
個7g tronic 真係唔係幾好用, kick down反應慢 , 收油 downshift 好chok, pre face lift 車頭有粒星
同埋我諗dun 過 5 series
你會唔會加少少上facelift版?

我揸緊2013 e250, so far 除左壞過sensor整左$3000外,無咩問題。

唯一要注意好多人話M274偈好易壞凸輪軸,但我自己未有事🙏🏻
我就係鐘意有粒星
見到有d款係行5速,有d就7速,係咪正路揀7速好d?我個人唔追求性能,舒舒服服少d野壞就ok
Out budget我車價預10-15萬
7速都係定期換插頭,filter同油底膠邊就ok
有得揀梗係揀7速,5速 除非棍波, 呢個年代好少得5速, 慳油啲 加速快啲
呢代e仔有冇咩通病,睇車有冇特別位置要留意
買部 12 /13 520i啦 幾舒服 不過外型就 還好
呢部都係心水之一,不過唔知保養方面會唔會麻煩過benz,以前老豆有部e39 5系都幾多小毛病

benz我睇其他人comment應該算係bba入面比較少野壞
我半年前買 到依家冇野整過
半年就咪攞出來講啦,啱啱先break in
Benz 普遍嚟講應該少嘢整過 bmw
朋友就E350粗咪都無野整
Benz算係咁 不過E250行4缸 5速唔知有無咩要整
5速襟過7速
舊benz凸出果舊章真係好老土
我d frd都話老土,但我覺得擺落e仔幾好睇同埋睇位都方便d
我覺得睇款啦,如果s整鬼面罩章,又好似好奇怪。
但後生運動款配突出星星又係老土d
改左大星星都Young D
改埋AMG 鈴都唔差ge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞