App Store 不斷跳出「Apple 媒體服務條款與約定已更改」視窗

59 回覆
39 Like 5 Dislike
有冇人情況一樣
有冇解決方法
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
今天在蘋果仁社團中,有許多網友都發出 App Store 上出現的新問題,那就是會不斷鬼打牆地跳出「Apple 媒體服務條款與約定已更改」的視窗,並寫著必須閱讀接受新的條款才能繼續。但無論按「好」、「同意」後,視窗仍會跳出,最新版的 iOS 12.2 也同樣有這狀況。

此狀況並非發生在所有的使用者身上,但有很大一部分用戶都在今天出現這個視窗 bug。

鬼打牆的「Apple 媒體服務條款與約定已更改」視窗
不過無論是按下「好」或是「取消」,這個視窗都會不斷地重複出現;導致無法在 App Store 下載軟體或課金,目前這個狀況完全無解,無論是重開機或是登出再重新登入都一樣,就連 macOS 上的 App Store 也出現「Apple 媒體服務條款與約定已更改」的訊息。

有網友詢問客服後,表示換一個帳號就可以順利登入並下載,但這只是治標不治本的方法,目前可以確定這個是 iOS 的 bug,若有軟體急著下載,只能換一個帳號下載,但若要用原本的帳號課金,目前則沒有任何解決方法。

https://applealmond.com/posts/51617
又話就連 macOS 上的 App Store 也出現「Apple 媒體服務條款與約定已更改」的訊息。

又話這個是 iOS 的 bug

垃圾新聞
依家我個app store都係咁
留名跟進
岩岩特登試下down app 無事
改乜撚野服務條款
係咁彈出黎
同意左百鳩幾次都唔得
我冇事喎
係,upgrade 一個app都係不停彈
試咗成個中午都唔得
已重新開機
又清除埋網絡設定
DKLM 垃圾 apple
我都係想課金唧,使唔使咁迫我?
我都係 屌 麻撚柒煩
我都中此bug download唔到app!
又話Apple體驗好好既
又話大Apple唔會出唔成熟產品既
呢個就係Apple今年重點啦下話
連用家中BUG都要比負皮
D Apple打手真係惡架喎
屌以為係自己問題,搞左成半個鐘都down唔到!
用緊beta版,完全冇問題
beta表示冇事
都話Apple而家beta=正式 正式=beta
改做不提供服務
垃圾蘋果
咁搞法係咪要等apple自己fix個bug
外國都有咁問題,唔只 Asia-Pacific regions

利申:iOS 12.2 iPhone XS,中招
Apple客服叫我試埋logout id ,更新os 轉地區轉時間咩都試過都唔得 on99
我未update 12.2都中招
Same
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞