[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區(162) 買晒飛等睇女友演唱會ssssss

1001 回覆
37 Like 8 Dislike
我尋晚到左
仲有位喎
咁都係完場即走
想問下回程 hkexpress online checkin 左係唔係有得唔洗再去排櫃位直接入閘 ?果邊係唔係都可以用 e-boarding pass
旅客可以於出發前48小時至起飛前75分鐘於網上預辦登機*。如您沒有任何行李需要託運,您更可以使用我們的手機應用程內的電子登機證直接前往登機閘口^。如您需要託運行李,請到我們位於機場的專用櫃檯辦理託運手續。請留意登機閘口將準時於起飛前20分鐘關閉,請您於航班起飛前至少40分鐘到達閘口,以免錯過航班。

*網上辦理登機服務只適用於由香港特別行政區(前往塞班島除外)、日本、泰國、韓國、中國台灣、越南及柬埔寨出發之航班。如同行者有嬰兒或任何需要特別協助的旅客,將不適用於網上辦理登機服務。
我香港去果程問過,佢話最好都係去counter check in 穩陣
我去果程都係online check in 但係上機之前佢叫哂online check in 既人比passport佢睇。
咁都係完場即走
想問下回程 hkexpress online checkin 左係唔係有得唔洗再去排櫃位直接入閘 ?果邊係唔係都可以用 e-boarding pass
旅客可以於出發前48小時至起飛前75分鐘於網上預辦登機*。如您沒有任何行李需要託運,您更可以使用我們的手機應用程內的電子登機證直接前往登機閘口^。如您需要託運行李,請到我們位於機場的專用櫃檯辦理託運手續。請留意登機閘口將準時於起飛前20分鐘關閉,請您於航班起飛前至少40分鐘到達閘口,以免錯過航班。

*網上辦理登機服務只適用於由香港特別行政區(前往塞班島除外)、日本、泰國、韓國、中國台灣、越南及柬埔寨出發之航班。如同行者有嬰兒或任何需要特別協助的旅客,將不適用於網上辦理登機服務。

我有睇過 不過你COPY漏左一句, 就係呢句覺得有疑惑所以問下
^從首爾、釜山、濟洲、芽莊、峴港及暹粒出發的旅客必須於出境前,到登機櫃檯核實旅遊證件以領取紙本登機證。
thanks !
上次 encore 場回程搭大韓出左D意外差D上唔到機 所以睇下係唔係可以online checkin 左就可以直去閘口唔洗再徙時間搵 counter 同排隊
用gfriend飛同你換izone飛ok?
有冇巴打4/5點去排周邊留個TG 想夾的士
你地有無帶支舊燈去 ?
有 如果買唔到夜空棒都有得 fing 嘛
剩係帶背囊去
諗住唔會冇貨買唔到掛
建議唔好搏
首爾撘UO出境肯定要去排counter, 不論有冇online check-in/寄倉
HX, CX就可以online check-in完直入唔使再排(冇寄倉既話)
芯星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞