【日本禁煙】東京實施最嚴禁煙規定:公共場所全面禁煙!

155 回覆
833 Like 17 Dislike
屌佢地唔識戒煙啊
日本最爽就係食住燒肉飲啤酒仲有得食煙
靠香港政府做野十年八年都未必得,垃圾到,等你儲錢移民可能仲快過政府立法
日本煙鏟vs香港煙鏟
人地煙鏟呢埋係房食有幾害到你呀 拎香港同日本比?
定係你屎眼痕入間房透氣

利申唔食煙
ching係日本番工?
定係以己度人呀
禁煙法例 香港好過日本好多喎。 樓上d連登仔見到香港政府就反對
屌睇到盲,用標點符號啦
你有你食煙我有我休息姐,其實邊到都係咁啦
就算係,都唔洗用食煙呢個理由黎決定請唔請人啦

利申:唔食煙
港共﹕要顧及支國人感受,保護旅遊業,唔打算禁火車頭
成班都搞唔撚清楚,講緊香港就話姐
依家講緊係日本嘅case
呢係吸煙室食點撚樣影響你呀傻鳩
利申唔食煙
咁係specific嗰班人咪唔啱囉
點解要連累呢係吸煙室食嗰啲先
你嘅邏輯咁似大陸嘅 有人用菜刀殺人 所以唔比賣菜刀?
而家個問題就係日本唔係「你有你食煙我有我休息姐」
講到尾,都係D度縮公司做左「提升生產力」先用D咁藉口
啲友識鳩咩
成日以為日本煙鏟同香港煙鏟一樣周街噴
早應該啦 最好居酒屋都禁
屌食煙就唔請 歧視
日本職場有個文化係煙友工作時間食煙休息,唔需要為個段時間補償
變相對唔吸煙既員工係唔公平(當然你可以設個休息時間逼大家休息)
你班煙剷有能力返工時間唔吸煙既話我相信唔會搞到今時今日咁地步
屌睇到盲,用標點符號啦
你有你食煙我有我休息姐,其實邊到都係咁啦
就算係,都唔洗用食煙呢個理由黎決定請唔請人啦

利申:唔食煙
而家個問題就係日本唔係「你有你食煙我有我休息姐」
講到尾,都係D度縮公司做左「提升生產力」先用D咁藉口

source?
我個朋友係日本番工,番工有特定休息時間比每個人休息
你打飛機又好食煙又好,大家都好公平,大家都咁多時間
所以我贊成大家都要有公平既休息時間
但係如果要用吸煙呢點黎決定請唔請佢就唔公平
但見工點先知條友有冇食煙
就咁聞定交醫生證明定點
唔知點解日本啲二手煙冇咁難聞
香港果啲係想即刻打撚死個煙鏟
利申唔食煙
正呀,受下罪先好死,班冚家剷妄顧其他人健康要受返
除非冇牙,食煙一定有煙屎牙
好撚多港女OL著幾事正,一開口就成口煙屎牙
幾時開始既可以羅正牌蛇出去食煙蛇王
食世夾唔食煙既同事夾棍
上面講左每兩個鐘休息15分鐘
財務省幾時賣jt股份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞