788中國鐵塔fans club (3)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
華為5g技術領性全球 但係晶片技術就唔店?
1.9入
2.11
2.23
放唔放好?
其實禁售真係好大鑊
應該有排跌
呢樣我所覺 有d國家講左會用華為
已經係世界級 唔係一個美國only
中國又唔係得一間華為做5g 長遠睇留比個孫應該實冇死
不過落返1.9就應該在所難免
據日經中文網報道,5G標準必要專利申請數量中國佔最多,達34%,為現有4G標準的1.5倍上。

第二最多5G標準必要專利國家為韓國,佔比達25.23%,隨後分別為芬蘭、美國、瑞典及日本,其中美國5G領域份額約為14%,較4G的16%有所下滑。

以企業計,標準必要專利申請數量最多的企業是華為,達到15.05%,中興通訊(00763)排名第五,達11.7%。至於芬蘭的諾基亞及韓國三星與LG電子,分別有13.82%、12.74%及12.34%,排名分別為二至四位。

美國以國家安全的理由,計劃禁止華為等5家企業涉足5G市場政府採購,但調研機構IPlytics認為,華為即便不在美國銷售商品,仍可以獲得專利使用費。

https://www2.hkej.com/instantnews/china/article/2129113
長擺啦屌
国企華為比單中鐵搭
華為收擋 中国鐵搭
下場點
鐡塔玩完
1.95 入左少少
中國而家一定會加快推5g 原材料我諗一早都入定大量存貨 華為就一定有影響 但788都係照做姐
1.64
現價 = 均價
其實驚乜鳩
你驚係驚個市唔掂姐
基本面都冇變到
1.96加左貨
其實華為關鐵塔咩事?
中國鐵塔係中國建造
係中國人自己用?
樂觀sir好唔樂觀
2.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞