[Postcrossing] 與世界各地交換明信片及郵票 (23)

734 回覆
14 Like 1 Dislike
巴打有無同佢direct swap
如果佢真係大陸人的話我都幾擔心佢俾人捉
我有反送中卡喎
俾id我 我可以寄俾佢
佢有叫我換卡呢
應該無事嘅... 不過好擔心佢俾啲蝗國小粉紅舉報
因為佢直情係bio入面寫咗Fight for freedom, stand with HK
佢已經俾咗佢嘅蝗國地址我
我寄俾佢無問題啊,只係驚俾人抽查個時佢會俾人追蹤到
今日賣新郵票竟然無人講
好感動
啱啱註冊左
歡迎加入
歡迎
有收過中国人嘅卡,話黎過香港,打疫苗
冇留言比佢,直接reg咗就算
近排見好多新手up圖嘅時候show晒對方地址
因為涉及私隱問題,係絕對絕對唔應該show㗎
見有巴絲係度討論過日本風景印
前兩日發現咗啲關於日本郵戳嘅minor嘢, 唔想專登開post講
又唔見有人講過, 所以係度留名

是咁的
前幾日睇到日本郵趣協会喺一月有個郵票展主題關於香港
第11回テーマティク研究会切手展
展覽期會有個特別嘅郵戳

我爭啲想寄郵頼去日本郵局拎個印
點知過咗一日都冇, 日本郵便收起咗個通知
日本郵趣協会website關於個小型印嗰度都即刻變咗制作中...
過兩日之後更新返就梗係唔使問, 冇咗嗰兩個字
衰在我唔記得cap screen, 只save咗個印張圖
證明唔到係website出現過

下面係而家update咗新版本嘅link
http://yushu.or.jp/event/minipex/minipex.html#mini
https://www.post.japanpost.jp/kitte_hagaki/stamp/kogata/

因為係抗爭符號冇得喺郵戳出現都幾可惜
但都睇到日本人好有心, 支持香港
依家係郵局門口㩒啲郵票柒到仆街
都唔係郵票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞