納指破頂,没事兒永遠唔再入財經台、房屋台,即時生效

247 回覆
287 Like 25 Dislike
記唔記得呢條柒頭窮閪入嚟扮中立好心,教幾件貨嘅業主點操作樓市? 呢條柒頭數都未識計

一個最「窮」收租佬,8按自住樓6球,5按出租樓4球,凈係首期要拎320個出嚟,計壓測要有6皮嘢以上先過到,單係首期律師費印花稅就幾球cash

呢條撚樣自稱賣自住樓教人炒樓睇得好準,聽幾句已知佢乜柒唔識,以為識買吓sqqq,牛熊,期指就係識投資

連加按賺息差都未識扮樓神股神,難得連登咁多傻鳩以為佢窮人救星

佢真係咁掂使乜理樓市高低,話買就買喇,窮撚仲以為自稱賣自住樓好撚叻高賣低買,物業交易費用唔平,一來一回幾十萬,佢以為買期指15蚊張,白撚痴嚟嘅
呢輪港股跌,我希望佢快d 出黎,燈返起個市
有無source?
想binc
人地上年賺30000點呀
抹屎大師成日話自己啲戰績點贏點贏都係hi 淡友post到報晒倉,仲叫人唔信就去搵佢舊post
原來入面啲巴打都當佢弱智

笑7人地唔係股樓專業人仕
睇錯好正常
跌緊嗰時就唔出聲
而家就出黎落井下石
最垃圾係你
樓post咁多期我唔記得邊期喇,我當時問過佢,既然講到炒大期買SQQQ咁叻,賺900%, 錢一陣就返嚟,使乜咁緊張樓市升升跌跌,贏返嚟嘅有乜所謂?

一個最窮收租佬拎得出幾球買嘢,收入6皮嘢或以上,使一個毛都冇條嘅教佢投資? 就算係運都係佢有你冇喇,係咪咁話?

熊市死人從來都唔係跌,係彈,呢啲on9都未明點解不斷估頂,玩真嘅落場死咗9年,所以我話口水put嚟嘅

一隻股票50蚊,沽空贏盡50,drop to 0,但上升係可以唔係100,係無限,同樣賣咗層自住樓睇跌,即係沽空樓市,交租就係沽空嘅利息,只要樓市橫行,唔好話升,凈係輸交易費用、租金夠佢受,時間越長越輸得多,佢唔明時間係業主嘅朋友,租客嘅敵人係乜嘢意思

我有個客16年尾賣咗自住樓執咗2球幾,2年已交咗50萬租比我,踏入第三年我加咗租,4年之後佢交咗超過100萬租,而佢賣咗嘅單位升咗4百個,有相類成交睇。

根本一個單位唔算乜嘢投資,最多叫租金對沖方案,香港樓認受性咁高,要錢put股市咪行去銀行簽個名套嚿錢出嚟,先2.25厘息分30年還,1球每個月還3822,佢都on9嘅

真正有樓襯樓市升加按,加按1球搵隻5厘reits, 返嚟嘅息夠還每個月3822蚊,仲會賺價兼增加派息,股價跌咗銀行唔會call loan

再驚嘅咪入啲ETD所謂baby bond, TBC 5.625厘息,美帝唔會扣30%稅,因為係interest唔係dividend ,AT&T發行,隨時當股票賣走都得

一個現實失敗嘅賭鬼自我膨脹,贏嗰一百幾十自以為睇通市場,難得兒登仔以為撞到神仙,從此擺脫窮根,幫佢含撚

我冇乜點見過靠沽put熊淡嘅發大財,就算外國出名嘅贏一次之後輸到仆街嘅大把
個市由
30000 ---------> 25000 跌16%

佢吹到自己贏 900%

我係跌得最多個日走出黎

特別大聲串佢

你咪撚潛呀
唔使理佢喎,咪由鳩佢噏。 現實中嘅廢柴嚟嘅
我記得佢屈過我做高成數按

呢度收租既身家多撚過佢條白痴仔啦,換車換架錢七,大西北舊樓仲要得300尺
跟住佢喺喥鳩噏佢啲乜嘢分析,我直情話冇興趣聽你投資投機,你買唔買樓賣唔賣樓沽put熊淡關我撚事,咪閪阻住其他人圍爐,自己開個post講樓爆,於是有個高調樓爆區,我都廢撚事嘥時間睇佢,結果被你哋佔領咗

呢啲on9仔唔明好多業主係搵個地方泊錢,有現金流,而唔係在意短期升升跌跌,佢識條毛咩
呢樣真 咁撚多人拜 仲話幫咗百鳩幾個巴打賺大錢
然後開咗十鳩幾個post binc一個出黎幫口都無
佢話hi 淡友post每一個都個佢百發百中
班淡友好撚on9
佢哋都有屈我摸頂 但一樣證據都拎唔到出來
最記得有排陪佢哋玩 我貼哂月入 話我交稅多過佢哋幾個月收入
班廢淡就扮睇唔到 又話咩無可能然後笑鳩我吹水
我開膠post話自己月入8000就信到十足
班窮閪真係好撚井底
個粒7頭花生又係到開post貼差餉單啦
點知俾人笑到仆街
仲有車匙 點知比人屌到仆街 逐個comment負皮
冇貨要交租係沽空
一層係netural position
多過一層先係投資
真係笑到仆街佢老母生出依個弱智仔唔知點諗
咁用槓桿放大回報, 幾多% 都得既
點解佢成日要衝出黎柒?
話時話佢有冇貼過倉?定係由頭到尾都係口水
咁大篇文都搵唔到一個point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞