麥理浩徑小遊記

92 回覆
24 Like 1 Dislike
腳弓位痛左兩日唔用唔得
第一晚落機我5點幾起步去浪茄先
之後先昂坪
再扶輪
強, 腳起晒水泡未
尋日見到個巴打坐左喺睇大山

應該係麥徑最短小標距柱
腳無起過水泡呀
不過膝頭應該好痛, 但都係勁
都無咩但膞頭頂唔緊

玩左兩年可以扔了
都變平底鞋
完了
今晚再講下啲感受
兩年前都行過
不過果陣冇咩準備
結果行到死死下
換左裝備之後都想再行過
目標兩日搞店
我參考過你同另一巴打既post感謝你地
首先要同支持過我既巴打仲有留名call白車既巴打,都係我chur爆既原動力之一
喺第一晚我已經感受到,寂寞係幾可怕,點樣去tackle自己一個既心情好需要繼續學習
無錯,中間係有人陪左我一陣,但有時都要記得,無人陪到自己一世的,提升自己適應力係一樣我要學習既事
第二樣係欲速則不達
話說行程第二日我三點幾準備上馬鞍
我好怕會入黑未到,我個frd同時提醒我要上around 6K,心理壓力有啲提升
最後5點幾6點settle好,但同時膞頭同腳弓開始痛
第三日預備唔夠水,晏就上金山段2k(小?)斜,側邊少樹蔭,好記得以為自己會冧低收襠
除左plan好少少外,有時為左快,反而放錯重心,應該以大局為重,應該前面放鬆少少應付後面路段
最後係專心做好一件事
自問平時好心散
做一樣野唔能夠持久
唯有行山帶俾我既係唔同,由planning到action一刻,都好專注去諗
雖然效果未太理想
但至少都好似行得快啲,能夠唔洗失太多預算(?)
今年係freshgrad第一年出黎做野,薪金唔係高,見到身邊既人有如意/穩定既工作,都幾妒忌,可以活出自己既一條道路,真係唔簡單,希望自己做到之餘,亦都祝其他巴打搵到/未搵到想做既事,都可以堅持/盡快搵到
PS: 見到其他post既巴絲能夠一路post相打文/一日完左都keep到出文,真心佩服,每一日都係勁攰,我自己連聯絡其他人或者覆人都唔想希望有一日都出到其他人咁好睇既post
最最後多謝大家收睇
想知帶咗咩糧食?
早餐:超力米加麵豉湯
午餐;bar加其他零食
晚餐:脫水飯加麵豉湯
中途一路有食下黑朱古力/糖/啫喱
問題黎了,中午其實係最無胃口既時間我係無咩點食,跟住自己係食少左野跟住會腳軟
啱先有個point要講但唔記得左我遲下醒起補充返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞