番工食左d苦頭,只想乞句安慰

127 回覆
305 Like 15 Dislike
多謝e位巴打既好意,如果我現實有個朋友肯咁講我會好感動
不過我開個post又唔係想尋求報復既,尋個安慰姐
但好多謝你
岩岩去7仔對左枝酒,心情平靜番落黎
聽日番工又一條好漢
番工又唔係做人世,why so serious, 更何況都走啦
做細嘅只可以硬食

18fg 做左差唔多一年野都完全唔慣

成日食幾舊屎 好想轉工

女上司真係好撚西
巴打加油啊!
老閪都捱撚埋佢 出咗糧就大大力屌佢老母
你既上司或者你份工只係你生命中其中一個過客,未體驗過差既上司或者公司又點會珍惜之後既好上司或者好工呢? 唔啱做頂唔順咪等適當既機會轉工囉,記住你係有得揀有得選擇ga, 加油💪🏻
轉得好
乖啦無事啦
今晚早啲瞓個好覺
好快又可以轉工換個新環境啦
Have a nice dream
人工有一半包埋上司d脾氣+悔氣說話
加油,共勉之,我個中女上司都好惡頂,做咩都屌你錯,但又唔比direction
屌。。都辭職啦
同佢撐到行啦
爆一爆佢,等佢知你唔好蝦
d廢老係咁架啦,唔好咁上心
唔洗擺上心

番工受的氣係最無謂,有乜事屌佢老味再辭職
怕咩
無錯 唔好咁上心
打份工姐
驚閪咩, 唔做已經無敵, 返去玩都仲得
返工唔洗上心,做多幾年野就明, 當佢發嗡風,
要比佢知道佢屌你都晒氣
唔洗咁上心, 返工只係為$$
同事上C同你關係只係一張employment letter, 你同公司無親, 公司同你關係只係建立係浮沙上面, 你叻仔有利源當你寶, 你一犯錯當你草
打工最重要係累積個人資產, 可以拎走比自己既野
eg.經驗, 學歷, 用錢都買唔到既野(代表公司參加業界拎到既個人公開獎項-豬肉獎), 人工儲備第一桶金, 再用錢滾錢, 建立一個passive income系統, passive income達到基本生活開支就咩都唔洗怕如果passive income多到30-40K就可以財務自由
鼓起勇氣call左sick
去海邊跑步散下心,抖下
我尋日第一日番新工,無人交接d野,乜春都唔講/教淨係叫我自己搞掂
加油!!!
我初初入職都係
第一日就要我交貨
我連佢想做d乜都未清楚了解

然後上司就話「我似乎高估左你」
加油呀巴打
放心啦

遲啲大把你受呀
我個個仲pk
明明隔離team 上司
唔算佢下屬
佢都照屌柒我
一開始大家都和和氣氣
佢扮撚晒野咁,之後就得寸進尺
有時硬食幾下算,之後仲過份左
結果大家嘈起上來
我想講冇得忍讓,係自己岩就要堅持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞