2019倚天屠龍記 (25) TVB 星期一至五8:30pm

1001 回覆
10 Like 22 Dislike
爺爺
金庸本身和理非 所以佢最鍾意無忌
楊過依d一定報左仇先 仲要今次佢老豆唔係衰人
所以苦戰教主咁黑人憎
丁師姐解住渴先
何太沖都一代宗師啦
金庸用得“一流”基本上都係指呢個level既人
射雕啲乜撚野沙通天都被形容過一流啦

楊左使輕鬆一打二何太沖夫婦
而楊逍又同鷹王一齊破伏魔圈
莫七喺光明頂仲要傷到鷹王
表現絕對喺何太沖之上
真武七截陣=64個莫七已經好勁
你用64個莫七按比例計數
成個武林搵唔搵到40個楊逍
敏君
純粹金庸迷講下
我覺得近年大陸拍既金庸劇真係好唔掂
可能會踩親好多人, 但都想講下, 不喜勿插

呢套野金庸後記已經講明係講男子同男子之間既情義
明教既人既情義, 武當派既人既情義
成本書都係好氣勢磅礡, 除左張無忌死下死下自己流浪果段外
如果真係有睇原著既話, 張翠山知道佢老婆出針傷俞岱岩之後
係好激動同悲憤, 根本無可能靜晒, 仲細細聲問佢點解
應該係即刻拔劍指住佢老婆想落手
但係愛恨交纏佢落唔到手, 但係已經流晒馬尿, 然後大叫一聲衝出去搵張三豐
話自己鑄成大錯無法挽回, 然後激動出手自殺
根本唔會好似而家咁, 同埋預告咁係度慢慢up對白仰天而笑
D大陸喱成日拍金庸, 根本唔了解個意境

另外仲有好多, 我其實無追呢出野, 係岩岩見到睇左陣先講
我見到一個落難荒島既金毛獅王果執鬚好似日日剃都剃唔到咁整齊就想作嘔佢同張翠山都應該好似個野人咁至係

佢地而家拍就下下拍得好唯美
打已經唔到肉, 下下靠特技靠威也
個個都油頭粉面咁, 完全無江湖味
就連一出戲劇最重要既情感都錯誤表達
我真係唔識欣賞
明明同一個導演
點解射鵰咁原汁原味
呢套改咁多野
完全無問題,佢聽佢老母遺言聽得一半嘅話仲唔夾,直接全部都當鳩up先夾
永遠冇下集。
明明上集咁好睇。
係大都等咗廿幾年
朱九真係咪扮鐘意無忌.比無忌識破,之後無忌跌左落山
講野小心d,一陣又會有若黨話你踩演員
書入面有講過當世一流,唔會多過三十個。
廖化做先鋒姐,對比返去南宋北宋果時既人全部都係垃圾
擺明想人撳住啦,比人阻止到啲人點好意思再叫佢自殺
射鵰果陣好D, 老豆死得好壯烈

倚天有D 有火入魔, 尤其係編劇
關狗
當年劉松仁輕功飛上去抺左一野就係咁先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞