【斯里蘭卡恐襲】時裝網ASOS老闆4子女3人亡

110 回覆
316 Like 3 Dislike
斯里蘭卡連環恐襲死亡人數大增至290人,另有約500人受傷,當地官員稱死者中有32名外國人,分別來自中國、英國、美國、土耳其、印度、丹麥、荷蘭和葡萄牙,暫時無組織承認責任,當局相信是極端伊斯蘭分子所為。事發在昨日,7名自殺式炸彈襲擊者,分別襲擊首都科倫坡市內及附近4間酒店,包括香格里拉酒店(Shangri-La Hotel) ,以及3座教堂,英國第二大私人地主、時裝網購店ASOS最大股東Anders Holch Povlsen的4名子女在當地度假,其中3人不幸遇害,在襲擊前數天,其中一名子女才上載了兄弟姐妹在泳池玩耍的照片。46歲的Povlsen是丹麥首富,28歲時接掌亡父留下的國際時裝連鎖店Bestseller。

Anders Holch Povlsen的三子女

Anders Holch Povlsen

又係伊斯蘭
R.i.p
唉,rip
有錢人都會死
我係佢就傾家蕩產請隊兵去殺佢老母報仇
都唔知講咩好
人係有分貴賤
花左唔知幾多千萬 接受高等教育
一個炸彈就化為稀爛肉泥
可悲可嘆
人生無常,本身人生大贏家轉下眼就乜都冇哂,仲要應該得十幾歲
西方班撚樣幾時譴責伊斯蘭教呀
上次紐西蘭又出曬黎屌柒白人
打恐怖份子 最重要唔係武力, 而係情報能力

就連當地政府 都唔知恐怖份子 身在何處, 又點樣報仇
回豬真係好仆街
咁玩哂啦我地在明 佢在暗
諗起個NZ 總理就覺得好撚不知所謂
恐怖份子 最仆街就係玩陰招
佢地平時隱藏在民間, 需要發動攻擊果陣先出手

如果恐怖份子 夠膽光明正大挑機, 好似 納粹德國 咁
美國一早消滅左佢地九世, 唔洗打咁耐
如果俾人炸嘅唔係呢幾個後生, 而係件垃圾左膠總理
成件事就perfect
抵死
Allah SO Strong
而家係WW3時代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞