[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(18) 想問下仲有無新手入會坑?

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Local top 20公會招人

Clash it Easy
- 招5000+
- 部落戰80勝+

Clash it Easy #2
- 招4000+

有意可直接申請,或可於部落description tg/line 聯絡

祝大家盃數高陞
公會招人,不限分
id: 飛虎吞精
迷失的羔羊@@hk
hk local top 10
主會迷失 5500+ 新加入朋友仔請加入telegram group
二會迷路 4600+
三會迷途 4900+
四會迷踪 無限制 (只捐求卡, 唔開部落戰)
未必係最強,但一定係全港最團結, 最熱鬧既公會
歡迎凝聚力強, 活躍, 中意吹水, 中意同其他公會玩友誼賽既大家加入
公會部落戰連開, 希望所有人打齊2日既部落戰~ 有興趣加入一個熱鬧既公會一齊打拼的話, 歡迎加入羔羊既大家庭
4個公會共用一個telegram group
公會爆人, 分數差少少, 有心玩但申請唔到公會既,歡迎telegram我:nothisid
大家對新嘅天梯點睇
我覺得
舊天梯4300左右 好多都可以爬到新天梯4800Up
舊天梯嘅4600約等於新天梯嘅5000
舊天梯嘅5200約等於新天梯嘅5600
但舊天梯嘅5500 約等於新天梯5800左右
新嘅6000 好似難上過舊嘅5500少少
主要係因為5600上6000要400分
要更加穩先可以上到6000
之後都係大約差300分
唔知點評價 講下感覺
目前天梯(我6000左右)呢副算好少見
可能係因為有13電龍嘅都上到更高了
呢副野Aaron 有玩過,可以搵返佢直播睇,大約4,5日前。
Aaron 話呢副其中一個打法係 石頭加伐木入去,
等伐木死左再落刺客衝衝衝殺哂啲野
副野目前主要有兩個問題,一個係呢個版地獄塔強勢,佢打地獄塔礦球同地獄塔毒礦都唔算好攻入去。而下個版本三槍又好大機會回歸,呢種無法術嘅卡組應該會更加式微。
另一個問題係……呢副以大怪黎講算難玩,暗夜嗰副易玩好多又好多人練好咗,電龍太多人未練好
呢副無法術斬殺有啲麻煩, 好就好在有伐木工啲野容易入塔
未達到嗰個境界
我本身5300左右
更新之後依家5800都會遇到唔太勁既人
精銳都見過
而家都6100先有排名, 就知個盃通漲左多
應該個新天梯獎勵,令到果班淨係打2v2既人都爬番

但佢地未必技術好好,所以下面既人就更大機會上
輕鬆玩公會招人 我地clan score 暫時 around 49000
- 招4000+
- 定時打clan war + 捐卡就得

直接search HKTrollers join就得
見個po無乜人講野,我嘗試下回啲無用嘅野
見屎忽痕無野做開左隻小號玩,體驗下條榮耀之路對新手係咪真係咁友善。
我係一年前都開過一隻小號,當時大概用左25日時間上到3000分,每日只求一次卡,當時大約打到2600左右,對面主堡最高係高我4lv
箭雨射唔死六蚊我相信唔少新手都試過,但公主塔一下射唔死骨仔又有幾多人試過
目前呢隻ac 開左兩日,唔算用好多時間去打理,依家700幾分:

目前感覺起黎,條榮耀之路對新手嘅幫助都真係幾大。我無乜點求過卡嘅情況下,等於幾乎同對面都無乜差距。
同埋已經解鎖咗5張紫卡,以前玩嗰個小號嘅時候都無乜抽到紫卡咁濟(只可以係寶箱入手,要抽中都唔算易)
另外係金幣方面真係算夠洗,我咁岩撞中淘金大作戰,就算唔計淘金,基本上都好夠用
目前嘅改動我覺得對新手黎講真係非常友善,相信啱啱起步嘅新手會玩得順過以前好多
但始終隻game都三年, 要玩既一早都玩, 無見過身邊有friend而家先開始玩
一出隻game果時玩過幾日就del左
半年前無聊得濟down黎玩
已經冇左個ac要開過個新
依家5000+玩皮卡槌
話說呢到有冇人換下卡
身邊冇朋友玩新手想換卡升下卡都冇
想換咩
另一方面睇,一隻手機game捱幾年都仲咁多人玩算勁

係地鐵 餐廳成日見人玩,男女老幼都有
想換大皮卡想升爆佢先
有無野桶
新公會招人
冇限制 主要開心玩
大家傾下計交流下
公會I’d: Starship ⭐️
5000變撚咗公廁

成副12lv decks又喺5100-5200

成副10lv decks長期潛水上個賽季3800既又上到5000

變撚咗公廁區間好好彩走得快上左5300

以前5000果班都淨係上左5600

但係有咩由會推3800-4000班垃圾上5000
Day 3

訓教前打一個鐘,好順利咁上咗2000分
等差都算開始有,最後一場係5等主堡打8等主堡
官方依家1950有送一張傳說,抽中咗冰法
等差方面仲算接受到,同埋依家嘅解鎖卡片次序真係好啱新手玩,滾桶好屈機以前玩小號成日比女巫屈,一定要帶女武神。依家有滾桶基本上唔洗點驚女巫火法嗰啲
好多榮耀之路嘅卡一解鎖咗就係5lv ,基本上一解鎖就可以帶出去用(我冰法個位之前係5lv 弓手)
總體黎講真係覺得成個環境幾舒服,希望可以喺一星期內上到3000分
而家5000=之前既4000左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞