TOYOTA SPADE 定 SEINTA?

35 回覆
0 Like 4 Dislike
新車定價相差6萬咁多
一個七人
一個五人
你想比咩先
其實用唔著7人咁多
作為小家庭車2-4人用
係咪揀SPADE明智啲
平就平啲,不過你可以上網睇下有咩分別,自己再決定
你唔係諗住畀機會D濕9親戚朋友成日R埋順風車坐呀化。
我個名
用唔著咁你又考慮七人車做乜
Sienta
sienta
長期收埋尾排椅 尾箱夠大擺乜都得
怕乜
Sienta個後座
長坐3-4人就唔好買SPADE,
隻單邊趟,又開唔晒既趟門好L煩.
我都諗緊呢個問題
副駕成日要落車好on9

不過seinta唔用後座買嚟又好似白俾多筆錢咁
摺埋個後座其實係咪都冇spade咁多位放雜物?
seinta其實仲有冇其他優點優勝過spade?

長坐3-4人就唔好買SPADE,
隻單邊趟,又開唔晒既趟門好L煩.
我都諗緊呢個問題
副駕成日要落車好on9

不過seinta唔用後座買嚟又好似白俾多筆錢咁
摺埋個後座其實係咪都冇spade咁多位放雜物?
seinta其實仲有冇其他優點優勝過spade?

紅字自問自答
見到摺落中排凳底
seinta應該放得多嘢啲
SPADE樣柒咁多
spade 副駕座, 只要坐嗰個人識得縮埋個身, 張椅向前移, 條友就唔使落車, 後座乘客都出入到. 咁就要視乎坐副駕座嗰個人喇. 楂開車既應該冇問題.
spade 後排椅放落嚟, 係放唔平, 要註意呢個.
spade 車尾個位好細, 只放得落1個29吋喼, 放多個hand carry 都放唔落.
spade $0.85-$0.9 / Km 以90%highway 計
spade 唯一贏sienta , 我諗有後座Legroom
車價唔係問題, 油錢唔太計較. 一定係sienta, 至少第3排夾硬坐2個矯小靚女都得.

多謝巴打咁熱心
Porte水貨
型spade勁多
揸死躝癱嘅話,坐齊7個上一次象鼻山,包你啲親戚無下次
其實架車會唔會溜後
上次揸sienta 上太平山,兩大一細佢都有d 辛苦
(不過我架車車齡都高)
2架都款尾, 渣1至2年應該會相繼轉款出新車可能略感DUM春, 如果一定新車既話可以諗埋FREED, 三排全開下既尾箱空間略為不足外完勝SIENTA, 而硬要比SIENTA同SPADE既話其實主要係睇你有無偶爾既七座需要同埋KEYLESS係咪你好重視既設備(假設你買行貨), 殼就大家都唔型, 入邊就各有特色整體優缺點大同小異.
Spade坐後座真係好搖
同價位坐jazz,swift後座都唔想坐佢
不過只求有部載人工具,行到走到咁佢空間贏哂既

但我寧願俾多少少買sienta好過
去左睇車未? 我細細佬貪平買左SPADE, 我成日笑鳩佢架車入面成架貨VAN咁, 佢比我講到渣左半年就放左, 蝕左三萬.
多謝咁多位巴打意見
Spade個內籠以人嘅活動空間嚟講接近無敵
Freed中排都可以一戰
不過我自己唔用後排就總係多咗兩舊嘢

其他款都睇過
外殼靚唔靚就見人見志啦
個人覺得全部款都醒目過Spade

btw TOYOTA行貨定價貴yen兩三萬但係得雙氣袋係咩玩法
皇冠:豐田價硬唔撚壞,買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞