[***收皮了]三星取消售賣Galaxy Fold

169 回覆
309 Like 5 Dislike
根本就無Galaxy Fold,出部樣板睇下引其他廠出黎再睇住黎打,三星又贏一杖
就算唔講技術
依家啲An tab都冇乜人買
睇唔出一部貴幾倍嘅摺mon tab會改變到啲咩
唔壞都唔買la
仲要有咁大條痕
柒到好似三星pixel 打手畜一樣
又咁講,第一代產品係一定貴
唔買An Tab因為通常人已經有An電話, 而Tab又無特別apps用,搞到好似一部大d既An電話咁,但d資料, apps又唔sync,咁即係又要管理多部裝置,而又無乜好處,不如買部ipad可以雙修

但係大畫面本身係一個好處
如果賣到正常flagship價 (7,8k),咁即係用買電話既錢有哂手機同Tab,而且係同一個裝置,其實係會好多人買,睇片睇資料係方便既。

但唔會係呢代既Galaxy Fold,個feel太實驗性喇
iPad都無乜特別apps 都係用黎打機睇片點解用ipad唔用an tab
超多喎,而且真係optimize for ipad
LumaFusion, Lightroom, garageband, 畫畫apps, 音樂apps etc...
佢唔係強制60%我其實唔會退
咩叫差係人都知? 知乜野? 唔覺佢功能上有任何問題
note 7係一舊手榴彈囉,無話有咩唔好,喺大機會用用下炸死自己。

其實應該話,從攻擊人類角度,佢喺最好嘅手機添。
你都奶得幾切底,講明話爆炸上唔到飛機,仲要唔退
俾你功能曉飛會爆炸都無用啦
佢要咁講真係冇得講
飛機都拎唔上,出國要點做
重要正常使用都隨時爆炸
隨時冇得用,好係邊度到底。。
如果下下都側試好晒先推出就會俾人話落後,好似蘋果咁
取消同推遲係兩回事喎
ifixit 已經幫三叔班垃圾睇埋點解出事, 因為係設計失誤.
成間廠由 Prototype 到 Pre-release 應該無咩人真係用過部機.
(間接證明正常人對呢部垃圾係完全無興趣, 員工狗都唔屌)
所以呢個問題無係推出測試機前發現到.

你比得兩千蚊美金, 會唔會買部推出前已被證實有問題既機?
重有你睇片部垃圾痴手指模好撚驚, 你買黎用人地第一句就會問你個 Mon 有無問題, 第二就係見到你部野外殼全部手指模覺得你污糟剌撻.
用耐左膠一定有痕, 唔揭開用只用前面個 Mon 好似瘋牛症大腦收縮.
打開黎用, 一定入撚晒塵同花撚晒, 兩千銀重要做買懵撚係背後比人笑.

不過亞洲人咁要面, 應該老閪都死出, 正如當年 Note FE 咁.
屌, bye
低端兒登仔不適合人話
我大撚把電話, 唔帶佢有咩問題?
唔通好似你地班idog咁一部ip6用一世?
拎唔上飛機點做? 呢個咪就係窮富思維既分別囉
講返轉頭點解低端兒登會覺得只要爆炸, 本身部機既優點就唔係優點? 真係唔撚明你班窮撚點諗野
走火入魔
咁點做,你講啦
定係你飛機都冇得搭
爆炸已經令部機唔可以正常使用
重有咩優點可言,一部用唔到既機,同一舊磚頭有咩分別
拎住啲唔等洗既野就係有錢既象征
咁你慢慢做你既有錢人啦
我唔理自己有冇錢都照叫自己窮撚算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞