[SPUNK] Apink討論區(56) 0419出道8周年Apink - Everybody Ready?

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
有冇人有歌List
清 係咪認錯人呀
有冇晚絲聽日自己一個去睇?
第一次自己睇演唱會好緊張
有冇巴絲聽日自己一個去睇?
第一次自己睇演唱會好緊張
有d騷擾
唔拎部手機出黎影 佢都唔會照你啦
我坐附近都俾人照到爆粗
超級刺眼
我前面果個比人照左10次有多 最後保安開口叫佢唔好再照
之後條友就無再影了
要怪就怪啲人見到保安行過都唔收
專心睇同聽恩地唱歌啦
最慘既係個視線成日睇到D人行嚟行去
如果大家都好乖咁唔好影就皆大歡喜啦
有啲好奇1488有個紅衫女比保安叫左出去
佢係用相機影??

Singtoryteller
抄住台灣先 我地仲唱多左一首新歌

-- Opening VCR

01. 望向天空 (Hopefully sky)
02. 你這樣的春天 (The Spring)

-- Talk 1

恩地:(中文) 首先非常感謝 各位來到我的台灣個人演唱會!

03. It's OK

-- VCR:Chapter.1 初戀

恩地:我的初戀就是熊貓

04. B
05. 讓人費心 (Thinking about You)

-- Talk 2

06. 名為你的莊園 (You're My Garden) [大力女子都奉順 OST]
07. 是你 (It's You) [危情三天 OST]

-- VCR:Chapter.2 青春and暳花

形容鄭恩地的三個詞:疲累 傲氣 期待

08. 首爾的月 (Full Moon)

-- Talk 3

09. 怎麼樣 (Being There)

-- Talk 4:達成你的願望

˙ 像孩子一樣 清唱
˙ 可愛表情五連拍
˙ All For You
˙ 姻緣

10. 箱子 (The Box)
11. 就像季節變換 (Seasons Change)
-- Talk 5:介紹嘉賓 - 林奕匡

12. Shallow (原唱:Lady Gaga & Bradley Cooper)
[一個巨星的誕生 OST]

-- VCR:練習鋼琴 小幸運

13. 小幸運 (原唱:田馥甄) [我的少女時代 OST]
14. 那些年 (原唱:胡夏) [那些年,我們一起追的女孩 OST]

-- Talk 6

15. LOVE DAY with 熊貓 (原唱:鄭恩地 & 梁耀燮)

一起同行

-- Talk 7:Photo Time

16. Treasure (原唱:Bruno Mars)
17. Love On Top (原唱:Beyoncé)

-- Talk 8

18. Home

= 安可 = (with All For You 熊貓Ver.)

19. 那裡怎麼樣 ("怎麼樣"的中文填詞版)

-- Talk 9

20. 金秘書 (Farewell)

-- Talk 10

21. 少女的少年 (First Love)
我都被棵樹遮住 恩地行上小小就望唔到 影相又上唔到鏡
애교
有冇人知聽日有冇彩排睇?
有買1488就有得睇
有 本身都係一個 約多咗個巴打 一齊?
今日一個睇,聽日都要一個睇
你地坐咩位啊?

真假忙內去泰國啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞