我妹妹係個天氣迷⋯⋯

400 回覆
499 Like 21 Dislike
問佢濕度佢答我溫度
佢唔識答我會唔會落雨
morning call係咩意思? 有鬧鐘咁叫咁早醒你定每日果個時間報一次天氣?
同可唔可以預報明日天氣?

係個時間妹妹會起身打個text message俾你話你知當日天氣
天氣預報好快會上線
佢唔識答我會唔會落雨

濕度同會唔會落雨都好快上線
Morning call set左一次就每日都同時間叫?

Btw

呢個妹妹蠢 記唔到咁多野
唔好難為佢啦⋯⋯
可唔可以整個哥哥
利申 兄控
可唔可以整個哥哥
利申 兄控

藍字兄控
好可愛

幾得意
不過諗起背後係個男人老狗就好撚嘔心
幾得意
不過諗起背後係個男人老狗就好撚嘔心

D人睇咸濕動畫,個畫家都係男人
有一日我起身返工,見到我個妹係度睇香港早晨。

:我
:廢青妹

:你唔係做廢青唔駛返學咩,做乜咁早起身

:起身睇天氣囉。

我望一望個電視,無打風又無黑雨喎,個下以為自己未訓醒聽錯。不過遲左少少起身趕住出門口就無理佢。

過左一排,有一朝我鬧鐘都未響,就俾人拍醒。

:哥

:做乜

:今日會落雨呀

???

跟住佢無理我就走左去。

如是這,之後佢朝朝都拍醒我

:咩事呀又

:空氣污染指數有 160 呀今日

好眼訓呀唔好嘈住晒

另一日 ---

:星期日囉今日⋯⋯

:今日會晴天,最高溫度22度

:再嘈我拎你去賣!!!

於是我就賣左佢。買左佢個度話,佢要日日會答人即時天氣,仲要朝朝定時叫醒人⋯⋯

佢地仲幫佢開左個 line account... 諗諗下都幾可憐,但係又唔想救佢返黎煩住晒⋯⋯
https://line.me/R/ti/p/%40ski1298y

-------------

正題

近排研究緊 LINE chatbot,寫左個天氣妹妹即時天氣報告,同定時天氣預測通知(而家得朝早7:30,之前會再加其他時間)。

你可以問佢而家天氣(天氣),空氣污染(空氣),同埋登記 morning call

https://line.me/R/ti/p/%40ski1298y

歡迎試用同埋俾d意見

好毒呀
正評係俾個presentation

妹妹好快比班毒撚玩壞
無用line 但推!
妹妹好快比班毒撚玩壞

可唔可以set兩次morning call
可唔可以set兩次morning call

唔好咁貪心啦

+1
好有創意
認真 你用四葉張圖問過作者未?

呢個本身都係做黎俾朋友笑下同當練習
亦都無諗住做任何商業活動或面向公眾所以無考慮呢個層面
不過既然而家多左人用我會考慮改第二張頭像或者自己畫個人物
再唔係真係問下作者

想幫妹妹設計造型
點聯絡爸打
認真 你用四葉張圖問過作者未?

呢個本身都係做黎俾朋友笑下同當練習
亦都無諗住做任何商業活動或面向公眾所以無考慮呢個層面
不過既然而家多左人用我會考慮改第二張頭像或者自己畫個人物
再唔係真係問下作者

想幫妹妹設計造型
點聯絡爸打

你同妹妹講聲你聯絡方法
佢好口密放心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞