第一次p牌揸車 感謝老手

169 回覆
3032 Like 30 Dislike
唔理P唔P牌,有信心揸同冇信心揸差好遠,絕大部分司機見你揸得正正常常基本上都唔會搞你

當然亦少部分會恰P牌,例如插隊專揀P牌嚟打尖,嗰啲有信心篤佢油佢吹你唔脹
頂死d打尖撚最好玩
頂完之後見佢發老脾踩油cut你嗰下
發夢試過篤油搞到部貨車停咗
後面跟手五六部車一齊封位
最後車尾燈都見唔到
彩虹天橋,polyu天橋
好多貨車燈又唔打
一野行到雙白前
突半個死人頭
老奉要讓佢咁
比人推洗閪驚咩,一係就鬆油門,一係就重腳試下個剎車,撞埋嚟仲好,一定係後車錯收梗錢,唔明白驚乜
九龍城太子道天橋都係
最鍾意頂死d打尖L
我都好enjoy比人推,行十零秒均速之後慢慢放曬油門,通常後面條友都會無癮走
車又唔識泊
停車場手續又唔識
搵一個有車牌嘅朋友陪你揸多幾次先自己出啦
唔係個個都會幫你 到時你撞撚咗唔係話你影響自己
你影響好多人
你老母比狗屌
前幾日有個26喺我後面又高燈又呠過咗我又望望望,明明開晒燈行中線時速都keep緊80,都唔知做乜鳩
polyu天橋底, 我會雙白後少少入, 唔讓比我我就dup油出返黎去佢前多2,3個車位, 等到佢架車黎到再閘佢面前入去, 其實呢D人唔讓比人都無意思, 因為係咪都可以前你一個車位
我岩岩P個陣都係個FD幫我泊停車場
香港有好人嘅
[玩爛香港地位系列]原來有大陸車牌 唔使再考試就有香港牌、國際牌
https://lih.kg/1105788
你可以自己渣車其他人就冇權渣?
ON9
7,8年前考到牌第一次拎車.親戚係元朗俾架老爺mini我一個人揸夜晚番去九龍
個時無睇電話google係咁睇牌行錯路,架車又無冷氣又細
記得行左成個鐘番到屋企車場,落車成件衫濕哂
唔知以為跑步番黎
咁嘅態度交通意外總有一日發生係你身上
加油啦
仆街仲多 唔好做下一個仆街就得
無錯,將心比己,每個人都有起初揸車淆底經驗,互相忍讓下會少好多無謂嘅交通意外
咁樣都夠膽揸車出街
唔使理人地,如果P牌係日日揸,
揸半年左右已經可以揸得好過出面唔少嘅人,
因為一定好過一班假日司機,
亦都唔會好似一班成日當自己係車手嘅老手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞