19/20 Non-Jupas Interview God/Offer God/GPA God 專區(2)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
路過一下 上年8月尾收到N手飯offer
千其唔好miss任何三字頭電話
依家未到你唔代表將來唔會到你
實會到你收offer 記住接實
依家大家要做既事就係盡力溫好final 付出過一定會有收獲

p.s. 最後cgpa ~ 3.3
收到N手飯既offer係有interview過
dse無full cert 得5條2 無考返中文同埋英文 亦都無考ielts
本身個offer既status已經轉左做pending discussion 以為實無機會
點知去到8月28號收到電話 問我要唔要offer 即時狗衝
所以non jupas真係乜都有可能
大家未到最後一刻都唔好放棄 加油

我係真係收到電話 無講大話
我係上年都有回過post 講返自己個情況
連我班同學都知
我仲有keep住當年pending discussion既圖
我有埋叫我交留位費既圖同埋註冊既圖

唔知你所講既俾假希望人既意思係指我定係大學
但係non jupas真係乜都有可能發生
我放圖上黎證明我無講大話

睇咩科 你報左咩科
我 polyu gscm cityu im
係gscm 有低gpa過我既人有offer
其實就算苦等唔係你既錯 因為我都聽聞過non jupas係好西
鐘意圈邊個人去interview就圈邊個
鐘意圈邊個人收offer就圈邊個
當時我同成班asso同學報埋同一科 但係得我同另外幾個同學有interview
反而其他高gpa既同學就無interview 因為某d大學知道高gpa既人會當佢地依科係水泡科 所以直接連interview都唔俾 依樣野我都有聽過(我唔知依一切係真定假)

我都知道無offer既人都係有好多
當時我一個offer都未收到我都會好慌 會驚係咪真係無機會再讀書

我亦都知道無咩人會係8月尾先收到offer
我都明或者我講依一切出黎對大家黎講都可能係假希望
因為唔可能將我自己既情況套落每個人身上

我由頭到尾既目的都係想希望大家可以振作落去
考好final 唔好前功盡廢
唔好因為仲未收到offer就放棄final 甚至hea考

我明你想大家接受現實
我明拎住個假希望但去到最後乜都無個種心情係點
(因為當時好多同學朋友都同我講 叫我唔好放棄 叫我搵其他野做住先 唔好諗太多 但當時我知道其實去到最後根本唔會再有offer 唔明點解其他人仲要不斷安慰我 我都有喊過 有傷心過 所以我真係明個種心情係點)

就算收唔收到offer 都唔代表一切
我知道有人可能3.7 up 都未必收到offer
但係點解唔可以俾其他人放低一下自己成功既case?
點解唔可以俾其他人知道non jupas真係乜都有可能?
唔係話唔好叫大家唔接受現實 只不過真係想大家繼續努力
太長唔quote 回上面#483
係city無話開唔開心 因為太遲收到offer 識唔到好多同學/朋友
連邊個係自己major既人都唔知(因為我個prog有好多course係其他major一齊上堂)
都係同返自己asso既同學一齊上堂+做功課

無住hall
無上莊玩

專心讀書
你等左2個月算得上什麼 你睇到我1月apply 但係8月28號先收到offer
你會明我咩心情?
你又憑咩講辛苦?
sorry 語氣可能重多左少少 但係我唔明點解你一直都好似想係到打沉大家
cityu offer god
GPA god
希望可以順順利利入翻u
BU Offer God
Ching有嗎?
offer god
interview god
可唔可以比次機會我
cu offer god cu interview god
bu offer god bu interview god
polyu offer god polyu interview god
city offer god city interview god
子民誠心一拜以後生生性性做人唔會辜負期望
Offer god 求你可憐下我
我淨係想要一個offer咋
GPA god
Cu Offer god
Offer god
我無呀 你有?
BU Offer God
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞