租咗間凶宅 住咗幾個月 有感而發

551 回覆
4123 Like 25 Dislike
變咗狗post
Hello there
一齊上樓主到,幫佢個牆由油
嗰啲唔係波子聲黎,有科學解釋過,
係啲鋼筋熱漲冷縮所以有聲,
真係樓上跌波子係地下,樓下係冇可能聽到...
之前咪有一單,冚家比人斬死,個單位比班蝻租左。仲話用返個張床鋪,抹下就照訓

由於水龍頭突然的開關,所連接的水管內水壓會驟然變動,管內的食水會產生水錘作用。如果水錘作用很大的話,喉管會震動,當傳到大廈牆身,震動聲便會化成波子掉在地上的聲音。至於聲音清脆的程度,則視乎牆身的物料而定。香港房屋署的刊物亦持此論,指「波子聲」是因為水掣突然開關時,壓力令喉身震動並傳至牆壁所致。
儲錢換水管啦
2019 都咁迷信
老老實實!坐咗喺床度on99咁,樓主平時瞓廳啦,屌閪入房條撚硬轟轟隻鬼會避一避
想住
洗頭眯眼個刻驚唔驚?
你日日都有上香?
聽過好幾個凶宅鬼故發生既原因,都係同上一手死因有關。。
例如有對夫婦入住咗間有人自殺嘅凶宅。開頭住落都冇乜嘢嘅,直至有次佢地鬧咗場大架,自此嗰老婆就成日夜晚訓訓下教,畀人摙條頸摙到醒咗。佢地都奇怪係咩事,點解淨係發生喺老婆身上。後來搵師傅黎睇,做番啲資源搜集,先發現。。
原來上一手有個男人同老婆鬧完架,個老婆離家出走,要同佢離婚,個男人一時睇唔開,用鐵線吊頸自殺死咗。。。
不過哩啲嘢,信則有不信則無啦~你做人開心啲,陽氣重啲,上一手都唔會搞你嘅。。除非係厲鬼啦。。
8千蚊7百呎
可以問下邊區 ?
得罪講句

信神嘅人就唔好租呢啲啦
你親戚係咪前幾日精神病院走甩個個?
Yes
認真問,可唔可以分租間房比我
出火叫雞啦屌,擰咩頭
條友on99
咁 都係兇宅,D 人唔驚之嘛
low 到咁低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞