[含淚入場]古巨基紅館演唱會劇透區討論11-14/4 (2)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
知驚就改rundown
無砌
希望今晚基仔狀態會好D
都係果句 歌list一樣都算啦
又玩挑機打鼓 連龍蝦衫都一樣
咁對睇左part 1嘅好公平
我可以睇part 1睇足咁多場一樣嘅內容
唔等於我接受part 2都一樣下ma
今晚45段第2行握手位有冇人要?
原價+$8手續費

撫心自問,一個歌手入行都近30年,要唱既經典金曲其實好多都唱過晒啦,30首歌有20首必唱,10首真side下都得掛?
一開始宣傳part2就話唱多d歌迷想聽既歌,作為歌迷緊係期待架,咪支持買多幾場囉。點知你regular rundown改得5隻,得encore part先有驚喜,入場睇反應就知sidetrack係最好反應,咁對比起regular係咪失望先。
如果你無講話part2有多d歌迷想聽既歌,有新rundown,邊個會鬧?
連古巨基自己都笑可以買番part1 CD重温
果班係真咩fans
所有衫,舞,背景唔換都唔緊要,佢好多歌可以貼合到主題
打鼓留都ok嘅 改改個形式都可以有耳目一新嘅感覺
同埋衫一件唔轉我都無所謂 歌轉就得
我諗除左軒叔咁勁既毅力
對比一個岸已上婚已變既老餅黎講
要佢用一日時間都唔夠 重新編排隻新歌,係冇可能

頂多係金曲連環炮佢一條友solo
唔洗夾background dancers 燈光,頂多夾隊band
易d

呢到真係不得不讚軒叔
45段係紅區?
軒仔啲歌冇乜道具同效果襯佢啲歌要改易好多
基哥dump左咁多錢落去 撚捨得改咩 祈禱求佢encore唱多改首仲好
夠膽cut 10點前啲歌先有可能
同埋佢啲歌改編咗一次之後就唔會再改
經典例子係 花灑
應該蛋個邊搵 古應該唔得閒搞依啲
但古怕左比人屌冇再出post
都應該係真
知驚就改rundown
我諗除左軒叔咁勁既毅力
對比一個岸已上婚已變既老餅黎講
要佢用一日時間都唔夠 重新編排隻新歌,係冇可能

頂多係金曲連環炮佢一條友solo
唔洗夾background dancers 燈光,頂多夾隊band
易d

呢到真係不得不讚軒叔

下,佢大把歌襯到啲效果啦,有時佢講完嘢以為會唱嗰首,點知佢唱另一首
我唔係咁覺得 反而係衫
啲內容要改容乜易 成年時間準備
如果真係for '真fans'第一次冇睇
歌唔轉我都算 但其他依啲細節都唔改
咁我地啲'假fans'唔gur你 好出奇呀
尋晚已經cut左 半首《其實我我我》
佢個太空背景都唱初心啦
又著曬太空衫出黎唱 做乜鬼

跟住張相咁砌唔難既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞