[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(37)

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
尤其係呢個問題阿水親自開過聲講過幾次,如果咁都要靠第三者先點醒,畀人感覺阿水講嘅就闊佬懶理,其他人嘅說話份量仲重要過阿水
吓~ 要買 plan ,咁可能嚟唔切買了。
其實我唔係指三角戀嗰啲老套嘢,只係覺得阿龔有時太自以為是,未太明白坦白對水水嚟講嘅重要性,而且當局者迷,一時三刻未必可以跳出固有嘅思想框框,改變過嚟。
而之前,水水都算係透過電台講過「真心真誠」係自己擇偶條件,阿龔個重點好似放咗响no.1, 同埋可能將水水所講嘅「真心真誠」理解為對水水真心一片,唔明白水水嘅意思仲包括生活、相處上嘅真誠坦白。至於水水,佢未必sense到阿龔係因為唔明白而冇向佢坦白所有,所以,我先會忽然間閃過咁樣嘅想法,安排另一個人去提一提阿龔或者係一種合理嘅做法,而呢個人可以係對水水相當了解嘅人,博士就好似水水嘅阿哥咁,有可能做到呢個角色咁解啫。

唔好意思,一時有感而發,講咗一輪廢話,請見諒。
我都明你唔係講三角戀
拍拖前 旁觀者清 適時介入冇問題
但拍拖後我想睇兩個人自己溝通磨合多過又要靠第三者介入
阿龔要求阿水坦白嗰幕,其實某程度上都係阿龔都阿水講出自己睇法-懷疑被加料,有乜兩個拎出嚟講,算比547又坦誠多少少。

無論阿水定阿龔,兩個喺處理愛情上其實一直都慢慢成長緊,好同意另一半去帶對方成長呢點,咁先令雙方更了解更感情深厚,靠第三者去拆兩個之間嘅問題,不了
感情始終係兩個人之間嘅事, 我都同意要第三者幫手係極不理想嘅情況, 之不過我對龔生冇咩信心又心急想佢醒少少, 先至有關咁嘅念頭閃過. Anyway, 咁難得先至可以相遇相知相愛相惜, 龔水兩個點都會拆得到啲問題嘅~ 係我心急又多慮啫.
其實只要最後阿龔無用428個方法,
再推水水俾曹總。
我都當係happy ending
至於個袋係搶返黎定係本身真係想買既都已經唔緊要。
學之前絲打話齋
428那方法
只適用於未拍拖之前
再行同一條橋
就真係好賤
上次死士單嘢已經激到死死叫分手,我諗佢唔會用番428方法,你估佢真係唔怕死咩,上次“574”算佢好彩。
感覺其實佢都未知自己衰咩 本身佢係諗件事唔穿煲就食曬兩家茶禮 真係唔係天使水水咁貪小便宜都未必肯原諒佢
所以其實覺得上次編劇去得太盡係啱
啊龔都仲未學識同水水講自己野

阿龔係無諗過會穿煲,佢好似唔清楚水水要嘅係坦白,所以覺得有着數又一舉兩得咁公開係好事,佢認為死士問題根本唔係問題
唉…希望阿龔可以學識坦白啦,如果唔係,又係等俾人爆鬧收場
比起之前,佢係有啲進步,但仲係唔合格
希望會有人點醒佢啦

水水其實係好需要安全感嘅,可能因為經過綠水戀
令水水一有阿龔唔坦白就會嬲爆
但阿龔好似唔係好清楚呢點
睇完個內容
好似已經投完
今日先公佈五強,應該未有得投住,可能遲小小就有得投
噚日見水水同阿龔食得咁滋味,今日終於去買左盒古早味海鹽花生糖
今日去日本城拎左四月份份生活提案睇下stnaley既訪問
收銀大姐話:你地追星呀🤩?頭先又有個妹妹拎左份睇佢(Stanley)
感想:點解執圖啲人咁重手
應該未有得投住
公布最後五強姐
旺角好多
今日去觀塘間日本城係無晒,睇下聽日去旺角嗰間有無先

今日嘅龔水地圖比較特別
既然我Post到佢哋開始拍拖,我就用10張圖嚟整理龔水線嘅進化使
報仇記 - 開始了解對方
燁來越愛你 - 阿龔為咗幫阿水而同細龍太反枱 甚至離開
水的燁緣 - 阿龔為咗阿水由新加坡返嚟
真命騙子 - 阿水唔再係拜金港女 而且開始覺得阿龔"啱Feel"
為何聖誕要開工 - 經歷過咁多事之後 水水開始無條件咁相信阿龔
龔燁復仇記 - 水水陪住阿龔去解開20年嘅結
白色情人節 - 互相表白
活得自在 - 找到對的人 拍拖都會好自在
-
為咗睇落去有誠意啲,中間我加插咗幾張之前Post嗰集冇Post過嘅角度
大家可以搵下有邊幾張係新嘅
-
*注意:龔水地圖入面有好多地方係喺民居附近/辦公地方附近,想去踩點嘅麻煩保持安靜,做個有公德心嘅龔水黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞