翔龍灣點睇?

36 回覆
3 Like 6 Dislike
有無翔龍灣巴打?睇緊翔龍灣,想知好唔好住?
交通有船有巴士總站,交通應該幾方便。
樓下真係成日有好多蝗團?放工實地睇過一次,九龍城碼頭好多蝗上觀光船。
土瓜灣地鐵站行過去都幾遠。開通地鐵後應該都好少會搭,多個選擇咁解。
有無巴打分享下。
有次見旅遊巴係新碼頭街轉彎位落客塞死哂
商場出出入入都係蝗
商場外面花槽位經常整濕唔比蝗坐
邊忽方便 第日地鐵通車都未關佢事
市區平價永久海景/啟德體育園境

不過就泊旅遊巴,交通mama,又唔近沙中線地鐵站
來回50到一粒鐘 日日運動身體好
2017 年底買左, 2018 年搬左入去
個陣A 到 H 都睇過哂,唔太建議買5座 (當然睇你budget)
如果你返港島工, 搭船到北角其實好撚放便
我放工實趕唔到尾班船, 所以哩個位就轉折啲, 但依家多左608 其實好好多
實有巴打講, 交通唔放便
咁係既, 我之前住黃大仙放便到震
但將貨就價,我覺得係九龍仲買到樓, 真係算係咁
屌, 哩個真係翔龍灣既核心問題
依家有人想搞業主立案業發團迫恒基做野
但成班業主冷漠到一個點

我自己咁睇, 冇左啲內地團, 樓價又會上多5%
我自己只係打工仔, 住翔龍灣一般生活都還可以
樓下格離偉恆昌變左蝗團區,過少少13街又有南亞
你諗諗啦將來地鐵又唔近,係搭船過北角方便,同區有更好選擇
買屋 唔可以剩係睇 周邊
有無睇過樓先?
有錯勿屌
最細H (371) 叫緊650 - 680
17.5k - 18.3k per sq.ft.
請問邊度?
地點垃圾到不得了,同土瓜灣又有一段距離,第時沙中線開左你都係要行去傲雲峰或者圖書館先有地鐵搭

同啟德又差成條承啟道,如果你話等體育園發展埋又要等多十年八年,到時都變舊樓了,不如買傲雲峰。第時對面馬路就係地鐵站
地鐵站全部都行幾個字=全部都唔近
賣得平d係有原因,不過銀彈唔夠都無計
曾經試過有一年咸水駁過落食水缸
5座咩料?
傲雲峰貴好多
5座近海所以貴?
我都同意真係將貨就價,700內九龍區依個樓齡,其實無乜其他選擇。
巴打夜晚開窗,會唔會好嘈?怕夜晚多車聲會訓得唔好
雨喬都賣出而買新樓啟岸啦!
扮啟德岸久
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞