(3)有冇人住香港仔?

691 回覆
8 Like 0 Dislike
舊街轉角位成日執
不要說了...
轉左手畀功夫點心集團之後,換走左大部分職員,而家味道好差。

南朗山道熟食市場任何一間泰菜都可以屌打佢
果個位係一路做飲茶直到做板長
我就住樓上
- 我細個佢未有入面個甜品吧
-個陣佢枱面會有個膠籃/碟,有包薯片話梅魷魚絲之類小食(要俾錢嘅),細個嗰陣同親呀爸呀媽去都會根據枱面包零食揀坐邊張檯,但其實好似咁多年佢哋都冇比我開過個啲零食
第一次留名
估唔到南區post可以推到三個
真心覺得南區好住,屌打好多其他區
應該咁講,南區好住之餘,要去銅鑼灣旺角都好方便

但係其他區唔會話嚟感受南區嘅優點
叫做靜d同乾淨d
返工依家又有得揀唔過隧道
依家反而唔想地鐵開到香港仔
廢事引蝗入室
後期好似到佢個仔接手搞已經麻麻地
香港仔早十年都仲keep到小店為主,除咗麥當勞kfc,絕大部分舖頭都係地區小店;粉麵有謝記南記仲有投注站齋舖隔離間清湯腩,燒味有魚利泰,日本嘢有壽司小生,文具鋪有奇特店 etc etc etc

而家starbucks元氣太興乜都入晒嚟...
禾彩食過一次 係幾好食 但間野不斷chur你 要你食完拿拿臨走 食到食得唔舒服 咪再搞我
我食咁多次都無試過喎
好好態度
係好好態度 老闆娘非常好禮貌 係出面多人排隊想你快d走
我又真係未試過給人chur
啲位都好迫 又行過嚟不斷問你嘢
細個成日去食龜苓膏
後尾有甜品食時日日放學都食
想聽下喎
之前話對員工差唔係鮨政咩
香港仔舊街坊✌🏻
讀占美幼稚園,童年時最鐘意上午餐熟食市場食栗米肉粒飯,下午茶就漁利泰食碗燒鵝瀨 。星期六日就食謝記睇住肥彭幅相食窩河,另加廿蚊炸魚片,南記就頹食鴛鴦河。利港商場樓上食燉蛋,油站隔壁間報紙當食蒸燒賣當小食。跟親人街市買餸就順手買隻燒雞中翼揸住食。97前農場餐廳仲未清盤,餐很甜點係椰絲啫哩,一切都都好有生氣。仲有間叫維多小廚既小店。成日走入合時木行睇木方,嗅下木味,又無人趕。
我都係占美
不如開返個Group得閒吹水食飯
南區大家都住得好近
得閒搵吓戥
想知點差法
啲老師好仆街
細個去新光飲茶
然後有至少半個鐘一定掃落去奇特店昭明萬昌睇玩具
諗起之前有個南區交通group搞吹水台...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞