[室內設計] 有無人用過Fancy Design裝修?

28 回覆
2 Like 6 Dislike
我上網睇過D人話幾貴
但質素幾好
有無人用過覺得點?
係咪傾傾下個價最後愈泥愈貴?
搵水魚乜都唔計,到時慢慢加
認真?仲有無其他人有試過?
係家居展同佢地交過手,班sales把口啷過油,但感覺上浮跨無料到。最後當然無光顧。
巴打最後幫襯左邊間?
班sale 全部都係想你比左錢落左訂先,之後先慢慢傾, 問過兩個全部同一樣手法, 比完錢仲唔劏到一頸血
我暫時比左1000$ only
傻9了
依d消售手法 一律視為黑店
伏已中,design果part唔講,因為係designer負責,但sales果面肯定搵緊水魚
留名想搵間老實既傢私鋪
唔介意貴少少,但有番相對既質素,同埋唔好呃呃氹氹
我都想
非打手,ming shing desixx company
唔會hard sell,價錢中等(fancy 貴到嘔)
報完一口價就冇野會再額外收費
完左工程包一次執漏
現住左2年都未有問題
想水我落搭都唔該表現得專業d, 個sales都會講下佢點睇你間屋,但好明顯佢畀既suggestion唔多專業。真係好專業既設計師唔會咁樣畀意見。
土瓜灣的。現在裝修第二間屋了。
佢手畫左張plan話我知大約點擺位好D
我自己設計都好過佢
等緊佢約我想知傾到d咩
信個sales約你定正式設計師約你先?設計師約你講果d好好多既。聽下點先啦!如果你最後唔要佢,佢有無話要點樣?買其他野定可以回水?
約designer 同工程部睇下有咩要改動再報價
1000就無得退,我當比左睇佢地比咩design我
之後如果定左option先可能需要比多幾千佢出rendering 3D圖,不過應該都後期,但我記得大約三四個月就比9成,收樓先比埋個一成
你最後用左幾錢同間屋做咗d咩?
我參考吓先
Fancy整個飾櫃開我2萬8
Btw 用料幾靚
如果quality好唔係太貴都可以考慮下
幾呎
個個約度尺都要你落訂 800-2000 不等
不外乎話買傢私扣返

大佬 實用你咩尺都未度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞