[行路撚]香港十一間大學全走(~90km)

898 回覆
1630 Like 28 Dislike
有上次經驗
今次應該比上次順同冇咁辛苦?
其實本來都唔諗住打咩感想,但行完呢程,對過去呢一年有好多好多感慨,所以會長氣少少

講返今次先,今次我發得自己準備唔係好夠,一黎自己因為種種因素,過去半年其實好少上山,狀態冇上次咁fit,所以其實我半夜4點d痛症已經出緊黎,行完科大已經係靠意志力支撐。加上天熱到飛起,對行程既掌握可以話係大失預算,最後要好狼狽咁去搭巴士,嚴格黎講都唔算行路撚

第二係太遲先去plan,其實行去科大嗰段唔應該經小夏威夷嗰邊,但我就冇睇清楚個路線,搞到浪費最少半個鐘時間同體力。另外想多謝兩位朋友,佢地喺科大開始陪我,最初係諗住聚下舊同做小小補給,但一位行到理大,一位就行到終點,唔係佢地可能12點都未到,甚至走數,實在好感激佢地。同埋都令自己審視搵人同行既重要性,唔係話自己能力唔得,但有人喺自己隔離,自己既意志都冇咁易被消磨

開完今次post下次再開都唔知幾時,有人話行i大但我覺得呢條線係為行而行(咁講其實呢條線都係),因為好多路線大抵相同,如果諗到有趣路線會開,但自己想focus返落行山度。同埋都比機會其他巴打啦

一年過去,自己愈黎愈忙,負擔都愈黎愈多,好似今日咁,一起身返工,放咗工仲要返學,維持呢份熱血既背後,其實都有所取捨,我諗都係好多人生活既寫照,有生存,冇生活。自從認識單車新人王之後,同佢傾咗好多行路方面既理想,包未來去美國行pct,同埋搵做過行路撚既巴打一齊行毅行者,奈何一直搵唔到合適人選,一係唔啱傾,一係能力唔夠,一係就冇視健行為長期興趣,呢一年黎我都嘗試pm過唔少人,甚至有去高登搵過古巴,但都係食白果居多,自己真係有少少灰心,但我唔會放棄,因為自己真係好鍾意去做呢樣野。

所以呢,如果有興趣一齊行下路,或者純粹想支持下我,都可以pm我。

咁最後梗係多謝大家啦,追足成日已經唔容易

我TG:https://t.me/cikcukbb
今次比上次應該熱咗6-7度上次凌晨凍到著褸

另附好多人問既步數
live

新清水灣道係好燒人
支持巴打
點解要咁上唔響大老山隧道後面經觀音花園上
唔識點行,下次可以試下
cls

好想知你平均每日行幾多步? 另外點樣keep 住每日行咁多隻腳都仲頂得順唔會肌肉酸痛

我諗如果之後真係要開post既話會係可以行路過海既時候

which is都無乜可能
操水,搵次渡海泳游去好冇?
每日大約萬五到二萬步到啦,自己都有運動開所以腳就唔點酸(但條腰唔洗要睇黎要操下腰背)
幾鍾意呢首歌
小克
假膠?
個海係咪海事處管?寫信去問下
今日隻腳可以正常行唔洗就住
依家每年搞一次啦,不過就有限名額,同埋好似要水試,要唔知幾耐游完1500米,我諗唔操個半年都唔掂加上游海個消耗會大過游泳池唔少,再行埋應該冇體力
所以暫時都係算數
同埋啱啱check 咗渡海泳係由tst 游去灣仔我諗比救生員救上岸會好d
推一推先
咁多人話想一齊行,最後得一個pm
無計,都係期待巴打你下次開post好過
下次開點歌post/鳩post 機會會大過行路post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞