《復仇者聯盟4:終局之戰》北美/香港預售擊沉各大售票網 (2) 各大院線出現預售人龍!售票網/Apps出現Error!

1001 回覆
86 Like 16 Dislike

萬眾期待的《復仇者聯盟4》即將放映,北美地區在本月2日亦進行預售,而開賣短短數小時,票房已遠遠超越兩部《星球大戰》電影的同期預售。至於本港,亦正式於明日( 5日)起預售戲飛。

路透社引述當地售票網Fandango總經理Erik Davis稱,《復仇者聯盟4》開賣僅6小時,已超越《星球大戰7》所創下的首日票房紀錄。另一售票網Atom則表示,《復仇者聯盟4》創下集團的手機訂票紀錄,而首小時的售票量是《復仇者聯盟3》同期預售的3倍。

報道亦指出,是次預售迅速令美國、加拿大等地的售票網站癱瘓,有粉絲稱花了5個小時才能購買門票。另有網民在eBay上炒賣首日的電影門票,開價500美元(約3900港元)。

事實上,《星球大戰7》全球票房收入20.6億美元(約161億港元),是繼《阿凡達》及《鐵達尼號》後的第三大電影。而有分析指出,《復仇者聯盟4》將有望成爲全球總票房亞軍電影。

拍賣網有人收緊1千蚊張飛

元朗最早場imax

預售人龍

售票網/Apps出現Error

《復仇者聯盟:終局之戰》(Avengers: Endgame)於北美時間 4 月 2 日上午開放預售票訂購,然而目前美國、加拿大連同英國各大售票網站都出現 Error、Page Not Found 等錯誤訊息,至截稿為止仍在持續著,許多影迷崩潰中。

售票網 Atom Tickets 表示,《復仇者聯盟:終局之戰》開放預售第一小時的售票量已達去年《復仇者聯盟:無限之戰》的 3 倍,甚至超越《星際大戰:最後的絕地武士》的第一小時預售紀錄。售票網 Fandango 也宣稱預售相當強勁,多數影迷居然能忍受長時間等待才購得門票。

根據 Box Office Mojo 的票房統計資料顯示,去年《復仇者聯盟:無限之戰》全球總票房達到 20.48 億美元,為影史第 4 名,僅次於《阿凡達》(27.88 億美元)、《鐵達尼號》(21.87 億美元)和《星際大戰:原力覺醒》(20.68 億美元),且擁有開片首週票房冠軍的寶座。

IMDb 預估今年《復仇者聯盟:終局之戰》有望在全球取得 22.5 億美元的票房成績,擠下《鐵達尼號》的總票房亞軍寶座。

台灣各大影城稍早已宣布《復仇者聯盟:終局之戰》預售開票訂於 4 月 12 日,看來一場搶票硬仗是免不了的,想率先觀影的影迷可得做足心理準備。
我要IMAX 2D呀
跟巴打條LINK入到UA 但係MEGABOX 早場
新寶個網終於入得返
等幾個星期可能有
CGV收唔到即係fail左
我係同一個位買2次
第2次先成功
扣2次錢

有冇人知點解無成人賣
屌你]
我要早場呀
由頭到尾只係想買28號唔係同你地爭 都玩左我個幾鐘
終於用百老匯app買到
買28 洗得咁急咩,訓個靚覺第二朝食完早餐先慢慢買都得

想坐正中間嘛
弱智broadway 話系統錯誤 之後同我買多咗兩張飛

有無人啱 apm 0710 3D
原價連手續費 336 放讓
imax megabox 下午6點場係咪完全賣晒?
頂.. 話 Process 唔到. 結果出 e-mail 話我買咗 Double
我想原價放返一 set 兩張, 想要嘅留 TG. 感謝巴打們.

戲院: MY CINEMA YOHO MALL
院號: 1
影片: IMAX 3D 復仇者聯盟4:終局之戰
放映時間: Apr 26 2019 (Fri) 10:20 PM
座位: J24,J23
總金額: HK$496.0
買到遲一日已經心足
UA又死返
你連Thanos都買唔到飛
Cinema City八達通扣咗錢冇通知返唔到去完成購買可以點做
仆街
broadway個app話第一次交易失敗已被人買咗
搞到我買多咗
我用Broadway App買IMAX
收到Email同埋有訂單number
跟住入返App睇,佢show到有2 set飛,都有訂單number
個位係我之前試但佢彈走左我既..
咁我即係有冇買多到??
百老匯個apps次次去到俾錢位就話系統繁忙想點
會唔會開多幾個院上
狂按
買CGV 幾耐會收到confirmation email ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞