當年「犯咗法又點喎」女仔𠵱家都應該亭亭玉立讀緊中學

165 回覆
1092 Like 17 Dislike
亭亭玉立讀緊中學又點喎
做ptgf又點喎
懷仔女朋友
懷仔會唔會肥毒變姜濤?
半噸嘢壓落去,未死得先講啦
可能變咗瘦仔呢
似變十萬噸情緣多啲
依家係中童喎
唔會
我都想知,邊間學校收埋d咁on9嘅學生
大個應該去讀犯罪學
望咁多次都係覺得啲咀面好撚黑人憎
佢就係想做到黑人憎感覺
呢條友而家唔知點。https://youtu.be/NxHrKctATmo
對於這位女同學那作狀得近乎噁心的演技……啊!對唔治!應該稱作言行比較好……本刀爺我就不予置評了。但對於她作為一個小學生,居然講出那一句 「犯咗法又點喎?」 我就覺得極之有問題。

一國一地的移民政策和居留權安排,均涉及社會整體利益和公義,絕不容含糊馬虎。肖友懷是一個偷渡犯,這是毫無疑問的 (佢自認自首嘛~)。如今入境處在仍未完成調查有關案件的情況下,竟二話不說批予行街紙。而協助肖某的相關組織和人士亦擺出一副萬事俱備,只欠東風的姿態,彷彿只待肖某人大駕臨幸,正式成為一個香港人。這些人士的訴求和所作所為,不但是完全無視法律、破壞法治,更是將香港社會的整體利益置之不理:首先,假如偷渡越境都可以獲得居留權,成為香港人,那必然會令大量中国人見獵心喜,紛紛起而效法,最終極有可能觸發新一輪偷渡潮,嚴重影響社會秩序穩定和資源分配,造成危機。在此情況下,出入境制度亦蕩然無存,出入境管制部門和關口都可以一一拆卸廢除。這自不然引起不少香港市民的恐慌和不滿,故相繼發起追查和聲討行動。

然而面對這天大的潛在災難,這位女學生、未來的社會棟樑有甚麼回應?

她說:「犯咗法又點喎?」

http://polymerhk.com/articles/2015/05/25/16130/
直接去犯罪,唔洗讀
俾 犯罪學 學生研究
好可能
唔知有無人識佢
香港市共青團某支部書記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞