[JJ插沙求救]懷疑買到假iPhone

97 回覆
2 Like 55 Dislike
部機個改造流程應該係
水貨扮行貨賣 + 擴容
淘寶好多擴容呢D野 都幾平

無咩可以做 睇下有冇講明港行256 iPhone8
有心玩大佢就同佢講 再話咩報海關(? 呢層唔熟)
一係扮唔知用得開開心心 我諗都用得既
不過APPLE PAY唔知用唔用到
佢就係有係個買賣Post度講明係港行256
查完Model Number我都合理推測係換過drive/硬改數值
用就用到既 但目前都係繼續用翻部S10先

我已經WhatsApp翻佢 同佢講明我會報警
佢暫時未覆我
聽日我應該會去落案/打電話先
支持 但點解要轉返iphone
我都用緊S10 開心使用中
原來係打手
咪係 支持SAMSUNG
搵唔到啱心水既Keyboard
外加唔同App(例如WhatsApp,Snapchat)啲錄音都唔會好似iOS咁自動播下一個錄音
Facebook又成日Load唔到comments

Android並唔係問題
對我而言啲Android Apps先係問題
係打手既話就唔會換翻iPhone啦
自己唔check清楚就收貨 當買次教訓
依啲報海關都捉唔到 下次小心啲
你應該用慣左IOS生態
鍵盤有Gboard個D個可以替代
不過自動播錄音我用慣AN都唔慣IOS呢D
所以機夾人啦
以後真係唔撚再買二手電話 伏位真係太多
唯有當買次教訓啦
另外都睇下有冇辦法將條仆街繩之於法
報海關都搞唔掂?
想知多少少
已經用緊Gboard
但係轉Emoji都係iOS快啲
啲黎真係夾唔夾既問題
下部買翻iOS算
咩係假iPhone
其實你有冇打過個S/N 上apple 官網查?

睇相就唔似係假
https://checkcoverage.apple.com/hk/en/
假就唔係假
係條友水貨+擴容滾鳩你姐
基本上你報警乜都冇用
班友懶得幫你搞
打電話屌佢老母一獲算數啦
你唔介意咪裝個愛思助手, 一插落去就睇得返晒部機原本出廠D 資料同依家吻唔吻合
冇病冇痛就繼續用啦,唔好俾部電話玩返轉頭。警察一定冇心幫你,二手嘢都係會有風險,日常用冇問題就算,擔心就去士多買新機。我肥花買7 plus都係返來先見有光點,日常使用冇問題就得了。巴打開心用啦

擴容機confirmed
冇啦 我當比錢買個教訓
學精啲 以後唔再翻同樣錯誤就算啦
RIP
係咪話99%新二手機,貼左玻璃貼啱啱過保養咁賣?
係就多時係條樂富肥佬,條友好撚多分身ac喺dcfever賣啲鬼機積木機
個型號變返A1863?
一路都係A1863
除左Regulatory唔知點解寫A1905
點都好 伏已中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞